Ahlgrensbilar fluff

3 kommentarer
(null)Har ni någon gång testat att ha en 11 kilos bebis sovandes på ert huvud? Det har jag. En blöjtung röv har jag haft på huvud och ena axeln hela natten. Typ. Det sorgliga är att man vid det här laget är så van att jag inte ens märkte det. Men sen var jag även så trött i natt att jag inte minns hur jag varken kom i säng eller somnade. Men tokdäckade gjorde jag. Och när jag vaknade så kunde jag bara titta åt vänster. Lite opraktiskt måste jag erkänna.

Ännu sorgligare är att sambon som klev upp först såg detta och istället för att flytta på den 11 kilos tunga blöjklumpen istället valde att dokumentera händelsen. Så numer finns det ett ocharmigt bildbevis på mig. Sovandes med halvöppen mun. Dreggel på kudden. Och en lite överfylld blöja mitt i ansiktet. Tack sambon.

Hela jag har därför känts skev idag. Och lite groggy. Och som jag har knatat snett. Liksom sidleds. Jag vet inte hur många gånger jag kört in vagnen i kockens. Så det är ju jävligt tur att jag inte kört bil. 

Apropå bilar dock! Har ni hört talas om Ahlgrensbilar fluff? Alltså en himmelsk fluffig tårtfyllning gjord på just Ahlgrens bilar? Har ni testat det någon gång? Om inte så måste ni verkligen göra det! 

Det är en av de godaste godisfluff jag vet! Och jag älskar godisfluff. Jag älskar liksom godis. Och just det här går hem som tårtfyllning hos alla, både vuxna som barn trots att den inte är överdrivet söt. Vilket nog också är anledningen.

Jag fyllde tvåbarnsmorsans förstfödda sons födelsedagstårta med just bilfluff. Där och då tyckte jag att det var så passande då tårtan i sig var just en bil. Men efter att ha ätit av den så blev den här fyllningen snabbt en favorit som funkar lika bra på ett sockertillåtet barnkalas som i en vuxentårta.

Tänk på att påbörja denna fyllning /frosting kvällen innan tårtan skall fyllas. Eller gör den på morgonen om du ska fylla den på kvällen. 

Ahlgrensbilar fluff!

Du behöver:

En påse ahlgrensbilar, 125 gram 
6 dl vispgrädde 
Några droppar saft från en bit citron.

Häll i bilarna och grädden i en kastrull och smält godiset långsamt på medelhög värme. Grädden får absolut inte koka. Ta tid på dig. 

När bilarna har smält, ta kastrullen från plattan häll i fyllningen i en skål och låt det svalna lite. 

Precis innan du ska ställa in den i kylen så droppar du i lite citronsaft. Inte för mycket. Men bara några droppar för att göra det kommande fluffet lite mer sötsyrlig än bara sockersöt.


Dagen efter eller senare på kvällen är det bara att vispa upp fyllningen som vanlig grädde och fluffet är klart! 

En supergod fyllning till vanliga vaniljbottnar eller citronbottnar. Eller som frosting på enkla cup cakes eller citronrutor. 

(null)

 
1 Pervin:

skriven

😂😂😂😂😂 A !!!!! Skulle också fota istället för att hjälpa 😂😂😂😂 👌

Svar: Såklart du skulle 😂😂😂
Sannas Kitchen Stories

2 Jenny:

skriven

Vi vill se bilden 😂😂😀😀 den här tårtan är stört snygg o god!!😘😘❤❤ Louis kunde inte ha fått bättre tårtor ❤❤

Svar: Hahaha kan väl visa när vi ses 😏 vad kul att ni känner så! 😘❤️❤️❤️
Sannas Kitchen Stories

3 Linda:

skriven

Så sjukt god tårta!! Jag vill också se bilden!! 😂😂😂😂

Svar: Såklart du vill 🙈
Sannas Kitchen Stories