Breakfast bowl med vaniljyoughurt & jordgubb

3 kommentarer
  (null)


Godmorgon måndag!
 
Vilket härligt vårväder som Stockhom bjöd på igår! Om jag inte minns fel så var det runt 13 grader varmt? Jag och lilldonnan premiäranvände våra vårjackor. Hennes från förra våren. Den satt som en smäck. Det vill säga. Hon kan nog ha den i fem minuter om jag håller andan. Den satt verkligen perfekt. För perfekt. Och hon växer bara man stirrar på na.  Min är från gymnasietiden. Typ. Hittade den passande nog när vi rensande hemma hos pappa. Den satt också bra. Vilket var en angenämn upptäckt. Bara man tryckte in boobsen lite. Dem har ju blivit en aning större sen tonåren. Vilket också nog får klassas som en angenämn upptäckt. I alla fall ur sambons perspektiv.  Jag däremot har fått en helt annan förståelse för scenen i filmen "Snygg, sexig singel". Vet ni vilken jag menar? Den med Cameron Diaz. "The sweetest thing"? Häpp. Den från 2002. Var ni för små för att minnas nåt från det året? Happ. Googla den. Filmen var stor under Britney eran. Ni kan ju passa på att googla henne med. 
 
I filmen finns det dock en scen då Diaz står i ett provrum eller liknande. Och sträcker på sig. Upp med armarna. Stirrar på boobsen och kommenterar att där uppe satt dem vid 20. Hon tog ned armarna och slappnade av. Och brösten skönk ned. 30. Konstaterar hon surt. Och precis så är det. Fast har du varit gravid, fördubblat din vilkt. Ammat. Gått ned alla kilon igen så hittar du mest troligt dina bröst vid knävecken. Typ. 
Okej. Kanske inte riktigt så illa. Men man ska fan uppskatta sin kropp när man är ung. Sluta slösa tid på att gå runt och vara missnöjd. Ha massa komplex. För sen vips är man över 30. Och brösten är inte där dem en  gång var. Fråga bara Cameron Diaz. För henne behöver ni väl inte googla? 
 
En mindre angenämn upptäckt var dock att fickorna på min vårjacka  inte var smartphones vänliga. På den tiden hade man ju yttepytte telefoner. Sådana där med lock. Ni vet. Jag ä l s k a de min silvriga lilla samsung som man bara smällde ned locket på när man la på ett samtal. Eller riktigt slog ned om det var ett sånt samtal. Och en del tonårsdrama och tonårsförälskelse har man ju varit med om i sina dagar. Den låg helt perfekt i jackan på min vårjacka. Som för övrigt inte har någon dragkedja eller knapp. På den tiden gick ju inte världen under heller om man skulle tappa bort sin mobil. Självklart var det surt att känna sig handikappad. Men man förlorade ju inte sitt liv på samma sätt som idag. Då hade man bara några få ynka foton om man ens hade en mobilkamera. Och kanske ett par sms som man tyckte om att gå tillbaka till och läsa till och från. Och ja. Jag vet. Icloud och allt det där. Allt sparas på molnet. Om man synkar. Och säkerhetskopierar telefonen som man ska och bör. Men så har vi ju mig. Som alltid lyckas få mobiltelefoner som är smått defekta. Kan att ha å göra med att dottern tappat den i golvet x antal gånger. Men det är andra historier.
 
Idag blev det breakfast bowl till frukost. På min tid. Alltså då min vårjacka hade sin första vårpremiär så kallades det för yogurt i en skål. Yogurt och musli. Fil och flingor. En skål med yogurt och jordgubbar. Men det låter ju inte lika lyxigt och absolut inte lika gott som att slänga till med ett engelskt ord. Eller hur? Det är dock inte jag som är innovativ eller trendskapande. Jag liksom hakar på bollen bara. Och gör det till mitt egna.

(null)

 
 
Måndagsfrukost - Breakfast bowl med vaniljyogurt och jordgubbar
 
1 portion
 
Vaniljyogurt
 
2 dl yogurt, naturell
1 nypa vaniljpulver
2 teskedar honung
 
Topping & dekoration
 
2 stora jordgubbar 
En pytte liten näve med hackad mandel.
En pytte liten näve med kokosflingor
 
 
Blanda naturell yogurt med en nypa vaniljpulver och honung. Jag använde 2 teskedar flytande honung. Smaka av och tillsätt så mycket som ni tycker är gott. 
 
Man kan även göra vaniljyogurt på en vaniljstång. Man gröper då ur stången och blandar ned vaniljfröna i yogurten. Dock så måste den få stå i kylen över natten. Och sånt har jag sällan tålamod för. Speciellt när jag på morgonen kommit på vad jag är sugen på. Och det är inte ofta jag har en vaniljstång liggandes här hemma.
 
Häll upp i ett glas, gärna kupat.
 
Skiva jordgubbarna och peta ned dem på sidorna, intryckt mot glaset.
 
Småhacka vad som är kvar av jordgubben. 
 
Toppa med hackad mandel, kokos och jordgubbe.
 
 
Vår och sommar i ett glas! Enkelt och fräscht. Och supergott!

(null)


 
1 Jenny:

skriven

Hahaha jaaa vi hade ju likadana silvriga locktelefoner. Vi köpte dom till o med tillsammans 😂😍

Svar: Ja men just det! Så smidiga telefoner ju!! 😂😂😂
Sannas Kitchen Stories

2 Pervin:

skriven

Gott 😍😍😍👌

Svar: Som en efterrätt! 😋😋😋
Sannas Kitchen Stories

3 Linda:

skriven

Sommarfräscht! 👌

Svar: Precis! 😋
Sannas Kitchen Stories