Choklad havregrynsgröt med kakao & hallon

3 kommentarer

(null)

Ni vet när man vaknar upp i ett kaos? Efter en natt utan sömn? När man på flera dagar faktiskt för en gångs skull stängt av det där surrande ljudet i skallen och tänkt yes nu jäklar somnar jag gott!  Bara för att sekunden man stängt ögonen få en rumpa i ansiktet. Och en fot i näsan. Jag vet. Hon är vig. Och jag tror hon simmar grodan i sömnen eller något. Så man föser undan den lilla kroppen. Lägger henne bredvid. Kramas. Gosar ned sig. Och håller på att somna. Och då kommer det. "Mamma?!" Och sedan en lång rang rapakalja som mest troligt betyder att sömn är ö verskattat. Glöm att du får sova mamma lilla. Mu måste vi diskutera en jäkla massa. Och leka. Och hoppa. Dansa också. Och just det! Var är mobilen? Babel. Mamma jag vill se Babel.  Typ. 
Det tog några timmar innan ungen somnade. Sambon blev så frustrerad att han och bettskenorna mumlade något ohörbart men påtagligt bittert. Innan han tog sin kudde under armen, slängde täcket över axeln och knatade till soffan. Mitt i kaoset tänkte jag på barnsången "här kommer lilla Ludde hoohoo jaajaaa. Bärandes på sin kudde hoohoo jaajaaa!"  Men kände att det kanske inte var läge att riktigt börja sjunga den för honom. Där och då.

Idag vaknade jag mitt i ett kaos. Dottern också förvisso. Men hon är liksom orsaken till bombnedslaget.  Det började med att hon på något vis dragit av sig och hasat ned blöjan. Och alla småbarnsföräldrar vet ju vad det innebär. Det var som om mitt undermedvetna liksom bara visste att nåt var på gång. För jag liksom vaknade och fångade henne och lyfte upp henne från madrassen på en sekund. Typ som superman fångar sin kärlek när hon faller från en skyskrapa. Eller var det spiderman? För nyvaken för att tänka, men ni fattar poängen. Jag var supermom. S U P E R  M O M. Så jäkla nöjd. Yrvaket tittade hon på mig och jag på henne. Och jag fick upp den där blöjan innan hon kissade. För det gjorde hon. Ha tänkte jag! I freakin' dodge the bullet. Så jag tog upp henne och satte henne i soffan. Utan blöja. För hon var ju nyvaken. För jag skulle hämta en ny. Och hon hade just kissat. Jag hinner inte mer än att komma till badrumsdörren innan jag hör ett "ooh oooh. Åh nej ." Jag ville smälla huvudet i badrumsdörren där och då. För man är ju inte dum. Jag fattade. Så jag tog klivet in i badrummet. Tog den där jävla blöjan. Bara för att se att jag återigen glömt hänga den där jävla tvätten. Försökte få ned extra paketet med blöjor bara för att inse att dem var slut och gick in till vardagsrummet för att hitta dottern hoppa runt på sin pappas nedkissad täcke. Skrattandes. Ja hon har ju ett bra morgonhumör i alla fall. 

Idag blir det därför fullt ös. Tvätt skall hängas. En miljon tvättar skall tvättas. Vi måste ta oss den där långa promenaden till Willy's och storhandla. Och gärna städa undan lite. Bädda rent. Gärna fixa ett rent och fräscht täcke till sambon. Det skulle nog han uppskatta. 

Med det sagt kommer här morgonens frukost. Chokladgröt. För egentligen var jag redo att trycka hela nutellaburken. Och 2 liter kaffe. Men kände att lite nyttig får man ju faktiskt lov att vara. Spara kalorier till det ringa artilleriet i helgen. Och jag har en känsla av att den där nutellan kommer att behövas ikväll. 

(null)

Choklad havregrynsgröt med kakao & hallon

1 dl havregryn
1/2 msk kakao. Vill man ha en starkare kakao smak så kan man givetvis ta lite mer. Men mitt förslag är att man börjar med en halv matsked då man inte får glömma bort att mer kakao ger inte en kraftigare chokladsmak utan mer en bitter smak. Vi häller ju inte i mjölkchoklad i gröten. Och inte socker heller. Så börja hellre med mindre och häll på lite till efter gröten är klar och du kan smaka av.
1 nypa salt
En handfull hallon. Frusna eller färska. Jag hade frusna. 
2 teskedar honung då frusna hallon kan bli lite surare än färska.
1 1/2 dl vatten. Frusna hallon ger ifrån sig så mycket vätska så man behöver inte lika mycket som paketet anger. Om du inte använder färska hallon. Ta då knappt 2 dl.

Rör om och micra i 30 sekunder åt gången. Rör om mellan varje gång. Totalt ska gröten micras i 2 - 2 1/2 minut.

Servera gröten med lite Mandelmjölk och toppa med hallon! 

(null)


Ha en fin fredag allihopa, nu blir det att styra upp kaoset! 

 
1 Pervin!!!!:

skriven

Divan är min idol!!! 😍😍😍😍😍 😂😂😂👌

Svar: Du kan låna na ett tag om du vill 😏Hahaha
Sannas Kitchen Stories

2 Angelica Wåhlin:

skriven

Åh, kära hjärtanes vilken morgon! Älskar att du skriver det så att det låter något roande för oss att läsa, men jag kan bara tänka mig hur uppgiven man blir .. (har ju inte egna barn men två småbröder & alltså nej .. dom där förbenade blöjorna när dom hasade ner ...)

Svar: Ja, ett tag där så ville man bara sätta sig ned och lägga sig på dotterns nivå. Både mentalt och fysiskt. 🙄🔫Haha Som tur är så finns det inte mycket annat att göra än att skratta åt allt. Är nog en överlevnadsmekanism 😌 Vad glad jag blir att du tycker om hur jag skriver och att jag lyckas roa med min vardag.💖
Sannas Kitchen Stories

3 Linda:

skriven

Åh neeeeej! Så himla typiskt! Varför ska dom alltid hoppa i eller plaska i sitt eget kiss? Är det så kul? 🙈😂

Svar: Allt man inte får, bör eller förvärrar jobbiga situationer är kul. 🙄 sen kanske man bör ha överseende av att hon inte är pottränad än. Om inte annat karma. Som när hon tog sats och sprang hoppla. Och halkade. I kisspölen 😏 borde inte skratta. Men det var hysteriskt kul.

- inga barn skadades i samband med hopplandes i kisspölen-
Sannas Kitchen Stories