Falsk cheesecake

3 kommentarer
(null)


Jag är inte mycket för falskhet. Varken falska kompisar, (Duh.) väskor, kläder eller programvaror på datorn. Oj oj. Få mig inte att börja om att använda en dator där någon laddat ned ett falskt operativsystem. Jeesus christ. En sådan dator vill man ju bara sula i golvet. Och stampa lite på.  Men det är en helt annan historia. 

Jag är inte heller någon märkesnörd som knatar runt med dyra kläder eller väskor för den delen. Mest för att jag inte tycker det är värt att betala 5000 kr för ett par byxor. Eller en blus. Fast nu ljög jag lite. Mest för att jag faktiskt inte har råd. Man badar inte direkt i pengar som mammaledig. Och kläderna blir ju lite av slit och släng. Sen tror jag inte 5000 kronors brallor hade funkat direkt bra i rutschkanan. Eller i sandlådan. I parken. Men hade jag haft råd så hade jag utgått från första anledningen. Helt klart. 

Hade jag haft råd så hade jag i och för sig köpt en ordentlig märkesväska. Inte så mycket för märket i sig. Utan för att få ha en tidslös klassiker. En city bag från Balenciaga. Japp. Jag har redan tänkt tanken. Och skrivit upp den på min önskelista med hopp och drömmar på saker som mest troligt aldrig kommer att inträffa. Mest för att jag även om jag skulle ha råd inte skulle kunna ha samvete eller vara korkad nog att köpa en eller 8 Gubi stolar för 10 000kr / styck. Med sammets tyg. Förstår ni vad kladdiga fingrar kan göra med sådana stolar?
Eller bygga en riktigt lyxig egen walk in closet. För vem skulle slösa ett extra rum på det när man kan få undan sambons asfula monster till dator från vardagsrummet? Det vore ju när vi blir miljonärer och bor i det där feta huset eller gigantiska våningen där alla har två rum vardera. Typ. Det är också uppskrivet på den där önskelistan. 

(null)


En falsk delikatess som jag dock älskar och gör ofta är en falsk cheesecake. Perfekt när man blir spontansugen på något sött. Inte har tid att laga en riktig cheesecake. Får oväntat besök. Eller vill göra en sockerfri efterrätt som hela familjen kan äta. 

Just detta recept är inte sockerfritt. Men kan enkelt göras genom att byta ut produkterna till deras sockerfria alternativ.

(null)


Falsk cheesecake i glas

4 st

4 burkar kesella. Valfri sort. Jag brukar varva vanilj och hallon. Så 2 vanilj, 2 hallon.
Vill man göra detta sockerfritt så tar man de sockerfria alternativen.

Totalt 300 gram Färskost. 75 gram/ kesella.

Ett halvt paket digestiv

Sockerfri saft från barnavdelningen. Eller sockerlag.

Mixa digestivkexen i en matberedare med liten skvätt saft eller sockerlag. Digestivkexen ska bli smulig men inte till en kaksmet.

Fyll botten på glasen med digestiv. Använd dock inte allt.

Blanda varje kesella med 75 gram färskost.

Fördela upp hallonkesellan i glasen. Strö på lite mer digestiv. 
Fördela sedan vaniljkesellan i glasen. 

Ställ i kylen en stund om det finns tid.

Toppa med lite digestiv. Eller varför inte med hallon eller andra bär innan servering. 

En riktigt stor favorit här hemma! 

Testa i helgen och ät med gott samvete!

(null)

(null)

 
1 Linda:

skriven

Ser riktigt smarrigt ut!

2 Carolina:

skriven

Åh ser galet gott ut ju!

Svar: Det är det verkligen! Trots att den är så enkel. 😃
Sannas Kitchen Stories

3 Pervin:

skriven

Men sluta!!! Det där vill jag ha nu!!!! 😍👌

Svar: Testa testa testa! Så jäkla gott! 😋
Sannas Kitchen Stories