Fried pasta med kyckling chorizo

2 kommentarer

(null)

Har jag berättat att både sambon och dottern älskar korv? I alla smaker och utförande. Höll jag på att säga. Båda två. Som två gamla gubbar. Från landet. Med jobbarbyxorna på trekvart och kepsen med en platt och rak skärm. Det enkla livet. Man är inte så pjåkig. Korv är gott. Alla veckodagar. Ser ni bilden framför er? Förstår ni vad jag menar? Bra. Och jag ber om ursäkt för mina fördomar. Men jag har sett det med egna ögon. På nära håll. Och jag säger det lite med kärlek.  Lite. 

Min farfar var långt ifrån den där gubben från landet med jobbarbyxor och kepan. Till skillnad från en del av hans släktingar från landsbygden.  Men han var absolut inte pjåkig. Och korv gillade han väldigt mycket. Korv och potatis som den enkla man han kunde vara. Och med en klick dijonsenap. Eller massor av dijon. Även fläskkotletter gick hem. Med dijon. Men det är ett annat recept. 

Jag kommer ihåg som liten då jag och farmor fick utforska våra gastronomiska upplevelser på egen hand. Det som inte var svensk husmanskost ratades som kinamat. Allt var kinamat. Förutom paella och korv. Typ.

Så förkärleken för korv finns i dotterns gener från båda hållen om man säger så.
Jag tror att bland de första orden som dottern sa var just korv. Och mera. Och ge. Min vinkande ivriga små fingrar. Jag vet inte om det är komiskt eller tragiskt? Sambon vägrade äta annat än korv som liten. Så det är typ inte mycket som förändrats sedan dess. 

Som ni förstår så äts det därför en hel jäkla massa korv här hemma. Och jag undrar hur många gånger som jag kommer nämna korv i det här inlägget? Ni får både ursäkta och ha förståelse. Och pallar ni inte läsa, scrolla ned direkt till receptet. Det är okej. Jag lovar. 
Med tanke på den stora konsumtionen som främst sambon och dottern står för så försöker jag, 1. Få in vegetariska inslag flera gånger i veckan. Det funkar bäst när sambon är ute på tjänsteresa. 2. Försöker hitta på roligare recept med korv. Lite förnyelse. Lite godare. Lite roligare. Ibland är det svårt. Det ska jag erkänna. Men dagens middag lyckades jag jäkligt bra med. Det kanske inte ser mycket ut för världen. Men jösses vad gott det var. Förutom för sambon som var tvungen att peta bort både paprika och tomater. Det är ju livsfarligt sånt där. 

Dagens middag blev fried pasta med kyckling chorizo! 
Japp, det är som det låter. Typ. Ungefär som stekt ris. Fast pasta. Och med korv. Kyckling chorizo. Från Willys. Har ni testat det någon gång? Supergott! Hela rätten var det. Supergod alltså. 

(null)


Fried pasta med kyckling chorizo!
4 portioner

Du behöver 
 
1 paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket cocktailtomater
2 ägg
1 paket kyckling chorizo 
1 paket pasta. Vi använde fusilli.
Olivolja
Salt och peppar 
Ev lite chilipeppar för att få lite hetta. 

(null)


Gör så här: 

Koka pastan. Var generös med både olivolja och salt.

Skiva löken och finhacka vitlöken. Fräs i en stekpanna med en skvätt olivolja.

Skiva ned paprikan i stavar och kasta ned den med.

Skiva ned korven och stek tillsammans med löken och paprikan.

Dela cocktailtomaterna i halvor och släng ned dem också. Rör om och fräs på låg-medel temperatur. Tomaterna skall bli varma men inte så varma att det blir tomatsås. 

Häll över korvblandningen på en tallrik och häll av pastan.

Häll ev i lite mer olja och släng sedan ned pastan i stekpannan. Stek pastan lite lätt. Den får gärna få lite yta men absolut inte bli hård. 

Häll sedan tillbaka korvblandningen ned i stekpannan och blanda ihop med pastan. Krydda utifrån smak och tycke. Fös sedan undan allt på sidorna så att det blir ett litet utrymme i mitten. Knäck sedan 2 ägg i mitten och var snabb med att röra om så att det inte stelnar. Medan du rör om blanda ned pastan och korven med äggen så att det blir jämt fördelat. 

Servera och njut! 

(null)
 
1 Linda:

skriven

Ja alltså vad är det med korv!? Ja visst det är ju gott men min unge ska numera ha två wienerkorvar istället för kvällsvällingen! 🙈 Det som var ”mamma ninna (välling)” är nu ”mamma korv” 😂

Svar: Hahahahahaha sån liten gourmand den där! Prosciutto, brieost. Lite kex. Baconost. Wienerkorv. Skippa majskroken, välling och småbarnsmat! 😂😂😘
Sannas Kitchen Stories

2 Pervin:

skriven

Förstår dom! Korv är gott! 😁

Svar: Ja, jo. Men är ungen skjuter bort frukostyoghurten och frågar efter korv så börjar jag undra om hon inte behöver rehab? 😌🙄
Sannas Kitchen Stories