Glassig efterrätt med kaka, lemoncurd & jordgubb

En kommentar
(null)

Tänkte bara kika in här lite snabbt och berätta att jag idag har fiskat upp ett äpple ur vår toalett. Och att grannarna numera har en fin liten mössa på deras balkong. Dem får behålla den. 
En gubbe under balkongen fuck även nästan, n ä s t a n en disktrasa i skallen. Eller om det var pappersnäsdukar. Båda rök i vilket fall ut från balkongen. I en jävlig fart. 

(null)

Jag tänkte även kika in här för att berätta att jag har helgens efterrätt redo till er. Ja, alltså inte färdig paketerade till 90 hushåll. Men receptet i alla fall. Så har ni bestämt er för vilken efterrätt som skall serveras i helgen så ta den på fredagen och servera denna på lördag. Eller tvärt om. Och ni som inte tänkt äta efterrätt, gör det!

(null)


Vårens efterrätt!

(null)

4 portioner ( jag gjorde dock 3 + en sockerfri)

1/2 paket digestivkex
4 kulor vaniljglass
Jordgubbar, ca 8 st
2.5 dl vispgrädde 
2 matskedar färskost
1 matsked florsocker
En skvätt sockerlag smaksatt med citron. (Eller köp sockerfri sagt från barnavdelningen):
1 dl vatten
1 dl socker 
1/2 citron 

3 citroner 
3 ägg
3 dl socker
125 gram smör

Börja här!

Lemoncurd
citroner 
ägg
3 dl socker 
125 gram smör

Riv skalet från en citron ned i en kastrull. Pressa ned saften från samtliga. 

Knäck i äggen och häll i sockret. Låt sjuda på spisen. När krämen börjar bli tjock så häll i smöret och rör om till en slät kräm.  Häll upp i burk med lock.

Sockerlag med citron 

1 dl vatten
1 dl socker
1/2 citron 

Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker. Pressa ned saften från en 1/2 citron. Låt svalna.

Häll i hälften av digestivkexen i en matberedare. Häll i en skvätt sockerlag och mixa till en kakmassa. Välj själv om du vill ha den smulig eller åt kakdegshållet.

Fyll botten av ett glas med lite lemoncurd. Täck sedan ett lager med digestiv. På med mer lemoncurd.

Vispa grädde fluffigt med färskost och florsocker. 
Lägg ett lager med grädden på lemoncurden. 

Skopa en kula med vaniljglass och placera på toppen. 

Dekorera med jordgubbar.

(null)

(null)

Klart! 

Här har ni vårens efterrätt! Den är syrligt söt utan att vara för söt. Utan alldeles alldeles underbar som Askungen skulle sagt.

Givetvis skulle även dottern få efterrätt ! 
Till henne mixade jag digestiven med sockerfri saft. Vispade grädde utan florsocker och färskost och toppade med jordgubbar. 
(null)
(null)








 
1 Linda:

skriven

Hahahaaa äpplet i toan 🙈🙈😂 Busunge! Allt med lemoncurd blir ju magiskt, den här måste jag prova!

Svar: Gör det! Jag kan inte med ord beskriva hur god den var! Som vår och sommar i en magisk sötsyrlig kombo 😋😋😍😍😍
Sannas Kitchen Stories