Grek- inspirerad frukost on the go!

3 kommentarer
(null)


När jag väl vaknade till liv i morse så var jag sugen på något lätt, enkelt och fräscht efter den här påskhelgen. Kan ha att göra med att jag tryckte i mig sista biten av påskkakan igårkväll framför Netflix.  Så något sött eller mastigt gick fetbort idag. 

Lägg där till att jag och dottern knappt sovit i natt. Eller jo. Hon har sovit. På mig. Sommen liten förlängd kroppsdel. Och var det inte kroppskontakt så vaknade hon med gråt och skrik. Måste ha varit mardrömmar eller nåt. Till slut gav sambon upp och la sig på soffan. Så där låg hon och jag. Ensamma i en 180cm stor säng. Hon på mig. Som om madrassen var oduglig. Och så kissade hon på sig. Blöjan gav vika. Och så nästan även jag.Där och då kände jag verkligen hur mycket jag älskar att vara mamma.

Efter en snabbdusch och lite fix så var det tillbaka i sängen.  Hon på mig. Jag makade undan. Liiiite åt gången. När vi vaknade i morse låg jag med arslet utanför sängen, huvudet på nattduksbordet och dottern på mig. Intrasslad i mitt hår.

Jag var allt annat än pigg och glad i morse. Eller hade orken till att laga någon avancerad frukost.  Jag dividerade ett tag om jag ens skulle lägga upp dagens frukost då den är så simpel. Kan man ens kalla det ett recept ? Men så slog det mig att jag är ju förespråkare av det som går snabbt och är gott. Jagar recept och försöker komma på rätter som är tidseffektiva för den mest stressade personen som alltid är i farten. Vilket typ är mer än hälften av befolkningen i det här landet skulle jag tro. 

Så här kommer den! Min grek inspirerad frulle on the go!
Kan ätas snabbt på stående fot. Tas med till jobbet. Skolan eller vart man nu ska. Och kag äter den ofta då vi varken har flingor eller müsli hemma.

(null)


Du behöver 
Ett glas eller burk med lock 
Yogurt, naturell. Grekisk eller turkisk yogurt är jätte god i den här frukosten. Jag hade bara vanlig naturell så den fick duga.
Honung, flytande
Hackad mandel
Ev. En nypa Frömix 

Häll upp yoghurten i glaset, ringla över honung. Strössla över hackad mandel och lite Frömix. 

(null)

(null)


Supergott och känns sådär lagom nyttigt som om man tagit en power walk på morgonen. I solen. Typ. 

Ät och njut! 

 
1 Jenny:

skriven

Vilken härlig frukost :) men låter inte alls som en rolig natt! 😩

Svar: Nej, man är rätt mör nu -.- men jag fick väl antagligen mer sömn än dig i alla fall 😏😘
Sannas Kitchen Stories

2 Jenny:

skriven

Nej, jag ska verkligen inte klaga idag 😀 fick 3 timmars sammanhängande sömn 😍 *2

Svar: Vilka tacksamma jävlar man blivit Hahahaha
Sannas Kitchen Stories

3 Linda:

skriven

Åh neeej! Men vad skönt att hon kunde somna om efter duschen ❤️

Svar: Det var mer tur än skicklighet 😅
Sannas Kitchen Stories