Hett kvällssnacks

2 kommentarer

(null)


Den här dagen bara flög iväg. Hur kommer det sig att det känns som om jag och dottern hinner med en massa saker på vardagarna men när sambon är hemma så hinner man inte mer än att äta frukost, åka och handla, sen komma hem och upptäcka att det redan är middagstid och därefter nattning för lilldonnan? Som om dagen består av 3 vakna timmar istället för 16.

Ikväll är det dessutom fotbollsmatch. Nattningen hamnade därför på mig. Inte ens efter sten, sax och påse. Det bara tvingades på mig. Efter gårdagens nattning blev man ju mindre glad över det beslutet. Tills jag kom på att jag alla dagar i veckan tar dotterns nattningar före att glo på en fotbollsmatch. Seriöst. Okej, EM. VM. Då är det ju spännande. Man blir patriotisk. Taggad. Och så blir det ju lite fest av det hela. Att se Liverpool spela mot ett annat obetydelsefullt lag som jag inte visste existerade är seriöst lika kul att titta på som att stirra på en vägg. Utan färg som torkar. Det kan fan vara en spånskiva till och med.

Så jag ligger här. Med dottern sussande på bröstet. Ignorerar sambons sms där han frågade om det gick bra. Han har säkert lite dåligt samvete. Tänker att jag kan rida på det lite grann. Så att jag får bestämma film sen. Och att han måste titta på den med mig. Trots att han slänger längtansfulla blickar mot datorn. Eller så låter jag honom bara spela. Så kan jag få titta på nåt hjärndött. Typ wahlgrens värld. Eller Vanderpump rules. Så där lagom icke ansträngande för en trött mammahjärna.

Det jag dock ska ta och göra är lite hett kvällssnacks. Och då pratar jag inte om att förföra sambon i fotbollssoffan. Utan ett favorit snack som jag ofta åt i Turkiet.
Sıvrı biber. Spetsig paprika betyder det. Det är den där avlånga gröna paprikan som man kan köpa i färdigförpackade påsar i nästan vilken matvaruaffär som helst. De där som blev lite populärt att grilla för några somrar sen? Paprikan som kan vara medelstark till rätt jävla stark? Och man vet aldrig vad man får.

Om man är som mig som älskar starkt så kommer man älska sıvr ı biber. Och ja, den heter även så i Sverige. Det är vad som står på påsen.

Godast är givetvis att grilla den. Men man kan även lätt grilla den i ugnen på 225 grader. Låt den då vara i ugnen tills paprikan blivit så grillad som man själv vill ha den. Jag vill ha den helt platt och genomstekt. Bränd yta. Då är den som godast!

Om man inte tycker om att det är för starkt och råkat få ett paket med megastarka paprikor så kan man dela dem i 2 halvor och peta i färskost eller typ "skrattande kon osten" innan man stoppar in dem i ugnen. Det är fantastiskt gott. Och det blir inte lika starkt med den neutrala osten i.

Så, om ni som mig gillar lite hetta så borde ni verkligen testa det här! Och nyttigare snack får man ju faktiskt leta efter. Och om jag vore en sån där vikt och träningsblogg så skulle jag även informera om att stark mat även ökar förbränningen i kroppen. Men nu är ju jag inte en sån så jag skiter i det.

Nu kan det inte vara mycket kvar på den där jäkla matchen va? Måste ut och sätta på ugnen.

Ha en jätte fin lördagskväll allihopa!

(null)

 
1 Linda:

skriven

Så jäkla gott! 😋

2 Jenny:

skriven

Önskar att jag kunde äta starkt! ser så gott ut! Har ett hemskt minne från Iran då jag åt, vad jag trodde var "mini paprika". Den var pytteliten o grön o söt. Tog den i ett enda nafs och svalde...jag trodde det skulle komma eld ur öron och käft. Det brann i magen o ögonen rann. Jag satt där tyst o log o bad inombords att det skulle gå över snabbt 😂😂 så starkt är inget för mig. Hoppas ni får en mysig kväll! ❤😘

Svar: Hahaha jag vet precis vilken grön liten sak som du menar! En kompis i Turkiet lurade i mig en sån också. Vi satt på ett soppställe kl 4 på morgonen. Jag höll dock inte god min som du gjorde. Jag hostade och fräste så att tårarna sprutade... jösses. Då mådde man inte toppen. Hoppas du också haft en mysig kväll ! 😘❤️
Sannas Kitchen Stories