Mellis

2 kommentarer
(null)


Dottern har kommit in i någon fas då det är tråkigt att äta. Varför sitta still och äta när man kan springa omkring och härja? Varför sitta i överhuvudtaget? På sin höjd får man henne att knata runt med en smörgås i handen.  Vilket leder till att hon står hoppandes i soffan med en mjukostmacka i högsta hugg. Vilket inte känns så där jätte bra. Men hellre att hon petar i sig nåt ståendes än att hon kastar frisbee med tallrikarna. 

Nåt som jag och avkomman dock har gemensamt är att vi gillar plockmat. Att småäta. Hellre få plocka och peta i sig än att ha en stor tallrik med mat framför sig. Jag är en sån som kan laga mat. Servera den. Äta lite grann bara för att när det är dags att plocka undan och fixa med disken, sätta mig på kökspallen och små äta från stekpannan eller kastrullen.  Japp. Jag är en sån.

Nåt som brukar funka för att få dottern att få i sig lite mer än bara smöret på mackan. Eller mjukosten, som snabbt slickas av, är en smörgås med lite små plock på. Än så länge så är det nog mer jag som tycker om de utstansade figurerna än 1 och halvan.  Men små äter gör hon i alla fall. Och jag kan tänka mig att lite större barn med dålig aptit skulle gilla fjärilar, hjärtan och blommor på smörgåsen.

(null)


Du behöver 

Valfri smörgås
Mjukost eller smör
Ost
Skinka
Tomat/ gurka eller varför inte både och?
Stansare


Stansa ut figurer ur påläggen och grönsakerna. Dekorera smörgåsen. Ge ungen och håll fingrarna! 🤞🏻
 
1 Pervin:

skriven

Ja så länge hon får i sig ngt! 😀

2 Malin:

skriven

Åh! Så där gjorde mamma med falukorvskivorna när jag var liten. För att vi skulle få blommig falukorv :) Fast mest var det nog hon som villa ha blommig falukorv...

Svar: Hahaha mommy power! jag med 🙋🏻 inte för att jag behöver truga i ungen korv. Men det ser lite lyxigare ut med hjärtan och blommor bredvid moset eller snabbmakaronerna ☺️
Sannas Kitchen Stories