Påskdagen

Kommentera

(null)

Påskaharen, kycklingarna och påskkärringarna hittade till stan trots adressändring. Vet dock inte vem som blev gladast över sina ägg, jag eller dottern? Sambon och jag hade helt glömt köpa bort påskägg åt de vuxna och bara fokuserat på dottern. Så på påskaftonsmorgon var det bara dottern som storögt snubblade över sitt ägg i vardagsrummet. Och ja, hon snubblade över det stora ägget. Allt går himla fort med den här tjejen. Så fort att man inte alltid hinner stanna upp i tid. Och hon har blåmärkena som bevisar det. 

Hon fick storögt av locket på ägget och tjöt av lycka när hon såg en stor klase vindruvor och majskrokar. Tänk att någon kan bli så lycklig av lite frukt! Undra hur många år till som vi kommer undan med det? 
Men som de amatörer som vi är när det kommer till det här med att fira påsk med småbarn så gjorde vi ju missen att låta henne hitta ägget innan frukost. För om vi trodde att hon ville äta frukost när hon hade ett stort ägg med vindruvor så kunde vi fetglömma det. Big time. Men det är ju bara påsk en gång om året så det är väl bara att ge med sig.

Till min stora lycka så kom morfarn sedan med ett stort påskägg proppat med godis. Och påsken var räddad för den som inte är lika naiv som dottern.  Det blev dock en kamp mellan mig och avkomman om vem som skulle ta emot ägget då hon nu anser att hon har ensamrätt på alla ägg i världen. Jag vann kampen. Men när hon såg mig öppna ägget och avslöja dess innehåll så växte hon minst en centimeter i höjd. Ögonen blev stora som tefat och hon utbrister högt och tydligt ett stort W O W medan hon ivrigt sträcker sina små spretande fingrar mot mig. Fort som fan tryckte jag i mig ett par godisar som jag knappt hann svälja innan jag tuggat klart. Som den mogna vuxna mamman jag är. Sen var det bara att gömma ägget. 

Jag måste dock erkänna att detta var helgen då dottern smakade på godis för första gången. Inte för att vi gav henne något. Absolut inte. Men den här studerande ungen följde efter mig och såg vart ägget gömdes. En pall och ett par ivriga små fingrar senare och en godis bit trycktes snabbt in i munnen. Men vad kan jag säga. Hon har ju lärt sig från den bästa. Tyvärr. Och hon är snabb den där. Så jävla snabb.
Sambon var dock snabb han med. Inte lika men tillräckligt för att kunna bända upp munnen och fiska ut lakritskritan . Man får ju ge henne för hennes goda smak. 

Glad fortsatt påsk allihopa! Hoppas ni alla har en mysig påskdag och får ligga på soffan och nalla utav påskägget.  Vila av er sockerruset och ha det gött. Själv ska jag till barndomshemmet och fortsätta med den pågående flytten. Hörs sen!