Picklad lök på 2 vis

2 kommentarer
(null)

Så kommer det till recept som de här. Som folk kanske anser är för onödiga för en matblogg. För basic. För tråkigt. Men vet ni vad. Nej. När jag började laga mat så var Google min bästa vän. Nej, fel. Google är min bäste vän. Jag googlar alltid runt och letar inspiration. Tar lite komponenter från en rätt. Några från en annan. En tredje. Fjärde. Och så försöker jag skapa nåt gott. Ibland funkar det och ibland blir det pannkaka. Alltså på riktigt. Man slänger ihop pannkakor till middag istället. Med nutella. Och så grubblar man på vad som gick snett. Och vad man borde göra nästa gång. 

Men tillbaka till recept. Picklad lök och sånt. Jag kollade runt på
Matbloggar. Vissa fastnade jag för och gick alltid tillbaka till dem när jag ville få till det riktigt bra. Så som Picklad lök. Eller i mitt fall inlagd sill. Jag ville liksom få en personlig touch på det hela. Personlig vägledning. Tips och trix. Även om receptet kanske var basic. Och nåt att utgå ifrån. Jag lärde mig till exempel att jag måste kyla ned lagen innan jag håller över den på sillen. Inte fan tänkte jag på det och kokade min sill. Där och då. För några år sedan. Sånt borde man ju ja fattat. Kunnat räkna ut med arslet. Men när man börjar att laga mat. Speciellt inför jul. Så kan det bli övermäktigt. Då bara gör man. Upp och ned från ett recept. Och så blir det fel. För man har ingen vänlig bloggare som håller dig i handen under alla steg. Utan ett opersonligt recept. Jag vill vara en sån som håller folk i handen. Alltså inte bokstavligt talat. Det vore inte hygieniskt. Men liksom virtuellt. Vägleda. Låta er lära er från mina misstag. Även om de är korkade. Misstagen alltså. Ge er tips och trix på sånt man kanske inte tänker på när man lagar nåt för första gången. En sån vill jag vara. Så sån ska jag bli. Vara.

Här kommer recept på hur man picklar lök på 2 sätt. Ett är sockerfritt. Lite nyttigare. Spara in på kalorier och sånt. Vilket betyder mer tårta. Kaka. Efterrätt och godis. Och sånt gillar vi. 

Picklad lök - standard receptet.

OBS! Görs helst kvällen innan! Eller i alla fall på dagen om det skall ätas till middag. Eller minimum en timme innan. Om ni är som mig och kommer på allt i sista sekund.


1 dl ättika 
2 dl socker 
3 dl vatten
2 rödlökar

Koka ättika, socker och vatten. Låt svalna.

Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med lock. Häll över lagen och in i kylen in 2 timmar minst.

Håller 1-2 veckor i kyl.

Picklad lök - when life hands  you lemon, pickle an onion. 

1 röd lök
Saften från 1-2 citroner.

Skiva löken i tunna ringar. Lägg i en burk eller skål. Pressa saften från 2 citroner. Låt stå i en timme innan servering. Denna blir dock inte alls god dagen efter så gör bara så pass mycket som ni skall äta. 

Tips! Detta är gott till fisk tacos med lax. Vet ett supergott recept på den här....Hint hint. 


 
1 Linda:

skriven

Picklad lök är bäst! Svingott på allt, speciellt på hamburgare 😀

Svar: Och på Pulled pork. Och tacos. I mackan. I allt!! 😋
Sannas Kitchen Stories

2 Angelica Wåhlin:

skriven

Men åh, tack för recept! Älskar matbloggar som inte bara har en massa avancerat, utan även lägger upp sånt som kanske anses enkelt :)

Svar: Åh vad kul att du gillar det! Exakt min baktanke. 😊
Sannas Kitchen Stories