Turkisk toast

2 kommentarer

(null)


Förlåt för min frånvarande under gårdagen. Men jag spenderade hela dagen och en bit inpå sen kväll nere i mitt barndomshem och fixade med min far. 
Det gäller  ju att kompensera för alla år som man var liten, ung och dum och inte fattade bättre än att hjälpa till att städa. Ordentligt. Då man bara gjorde allting speedo gonzales för att man hela tiden skulle iväg. Och för att allt sånt var tråkigt. Mest tråkigt. Nej, men skämt å sido. Det är mysigt att få hänga med pappa. Och få ta avsked av hemmet jag växte upp i. 

Många minnen. Väldigt många. Bra, dåliga, fantastiska och censurerade. Vilket jag och tvåbarnsmorsan konstaterade när vi var där förra veckan. Japp, hon och jag går way back. Till då vi klassades som barn. Grundskola och allt. Så vi har vår beskärda del av minnen där. Vi har vår beskärda del av hyss och dumheter med andra ord. Men det flesta är preskriberat sedan länge. 

Det kändes dock både roligt och lite märkligt att vara där med ungarna. Tillsammans. Lite surrealistiskt. Och komiskt. Och sen kom skämselkudden fram. Och sedan ville man sätta på foliehatten. Utifall kidsen kunde läsa ens tankar. Ibland känns det verkligen så när dem borrar in blicken i en. Typ på daglig basis. Som om dem vet att man inte har en aning om vad man pysslar med. 

I morse när dottern väckte mig så  flög vi upp och lagade dunderfrukost. Nej. Inte en chans. Det gjorde vi inte. Jag var alldeles för trött utan bad en bön om att hon magiskt skulle somna om. Det gjorde hon inte. Den här våren har gjort henne väldigt morgonpigg. Det är inte jag. Men med lite mutande med youtube och peppa pig så fick den här slitna morsan slumra om en stund och kramas lite. Tacka vet jag smart phones! Hur överlevde ens våra föräldrar när vi var små morgonpigga marodörer ? 

(null)

Idag fanns det inte riktigt orken till att laga något speciellt till frukost. Däremot så gjorde vi det för en tid sen. En morgon då jag vaknade och var pigg. Nej. Inte det heller men jag var piggare. Och frukosten var snarare brunch än tidig frukost. Hur som helst. Då lagade jag turkisk toast. Jaha tänker ni. Toast som toast? But no. Turkisk toast är toastarnas toast! Den godaste toasten som finns enligt min mening. Och som jag åt ofta på lördagar när jag bodde i Turkiet. Då jag mötte upp en kompis och satte mig på hennes bar och beställde toast från téstället brevid. För japp. Sånt kan man göra där. Billigt var det också. Och helt magiskt gott. Toast och kaffe. I vårsolen. Eller i skuggan. Eller vid aircondition. För på sommaren är det plågsamt varmt. 

Turkisk toast
2 personer

(null)


Du behöver

Ljust bröd. Gärna turkiskt vitt bröd. Typ färdiga ljusa limpor som man kan köpa bland de bakade bröden i matbutiken.  1 bröd delas i hälften och blir 2 toast. 
Eller så bakar du mitt korvbröd men gör 2 lite större korvbröd/ mindre limpor och använder det.

Sucuk, turkisk korv. Eller så tar du en kryddstark korv. Typ chorizo.

Ost

Majonäs, gärna Hellman's

Ketchup  

En mackgrill

Dela ditt bröd i 2 skivor. Hyvla ost och täck båda sidorna. 

Skärkorven i skivor och täck ena skivan.  Häll sedan över majonäs och ketchup. 

In i mackgrillen och grilla tills brödet fått en fin yta.

Sen är det bara att njuta! 

(null)

 
1 Pervin:

skriven

Dom där mackorna har man ätit nångång! Så sjukt goda! Och sucuk är så gott 😍

Svar: Jag vet! Finns ju inget godare! Typ. 😋😋
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Åh minnen! 😍