Vegetarisk gnocchi

2 kommentarer

(null)


Den här dagen bara flög förbi. Vi fick finbesök av kocken och hennes dotter. Det blev lek, kaffe och massa djupa konversationer. I etapper á 2 minuter åt gången. Man blir expert på att föra givande samtal mammor emellan. Det är ungefär som att bara prata med förkortningar. Men får fram sitt budskap. Men på tredjedel av tiden. Typ.

På eftermiddagen fick dock här slitna morsan dock för sig att hemmet var i stort behov av en vårstädning. Så jag började. Med fönstrena. Som inte blivit putsade sen sambon flyttade in. På den tiden som han smörade för mig. Gjorde till sig. Låtsades att han var den som städade var och varannan dag. Jag gjorde väl också till mig. Jag var väl inte lika tjatig och gnatig på den tiden. Men han städade och plockade efter sig då. Så hade inte så mycket att gnata om. Tills jag blev gravid. 2 sekunder senare. Och blev typ ett hormonellt monster. Men det är en annan historia. Fönstrena har i alla fall inte putsats sedan dess. Sambon har för övrigt inte direkt städat sen dess heller. Jo en gång. En gång när dammsugaren började suga. Som i att suga dåligt. Så började sambon klaga. Och ansåg att vi behövde köpa ny dammsugare. Varpå jag gick fram och bytte dammsugarpåsen. Voilà. Där sparade sambon 1500kr. Det är tur att han har mig. 

Jag har alltså städat idag. Som en idiot. Och i skrivande stund är jag ännu inte klar.  I skrivande stund försöker jag natta dottern som är så energisk att hon flyger runt innan huvudet ens nuddat huvudkudden. 

Energisk var hon för övrigt när vi städade idag. Hade jag haft tid och inte varit så jäkla stressad över kaoset som väntar utanför sovrummet så hade jag definitivt berättat om när dottern skulle hjälpa till att städa och gnuggade tidningspapper på vår fina vita bänk. Som numer har trycksvärta över sig. Jag skulle berätta om när dottern klättrade upp och drack en klunk vatten från blomvasen med 2 palmblad i. Det tog ca 30 minuter. Sen var det som den där toalettscenen i dum dummare. Minns ni den? Med Jim Carrey och Jeff Daniels. Om inte så måste ni se den. En gammal jäkla klassiker från 1995. 

Jag hade också berättat om hur hon sprang överallt. Och hur jag upp och ned på pallen sprang efter. Hur hon sprang in i pallen som jag halvt stod på bara för att tackla den så att jag liksom ramlade av.
Hur hon snodde till sig fjärrkontrollen. Bara för att höja volymen till max. Springa iväg med fjärrkontrollen. Och sula den in på hennes rum i Narnia. Och hur jag förbannat sulade iväg en jävla massa gosedjur ut till vardagsrumskaoset innan jag hittade skiten och kunde sänka tvn. En tinnitus rikare.

Allt detta skulle jag kunnat berätta om jag haft tid. Men just nu är det en pågående match mellan mig och dottern. Rond 22. Eller match 22. Hennes hemmaplan den här gången. Dottern leder fortfarande. Så jag skulle vara väl vara Liverpool då antar jag. Och hon nåt lag som vinner. Typ ett lag med Zlatan antar jag. Lika kaxiga är dem i alla fall.

(null)

Det jag dock kan berätta är att jag alldeles för sent inser att middagstiden varit en timme tidigare. Och hur jag snabbt som fan behövde ha middagen serverat på bordet. Och hur jag snabbt slängde ihop en stor favoriträtt här hemma på bara 10 minuter. Vegetarisk såklart. Det är ju ändå Veggi wednesday. Och 10 minuter. Det är fan grymt. Det är en superkraft. Som jag i detta recept kan dela med mig av. Bonusen är att den är vansinnigt god!

(null)


Vegetariskt gnocchi på 10 minuter.
4 portioner

1 paket gnocchi
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 /2 paket champinjoner
1 paprika. Valfri färg. Jag tog röd. Bara för att.
1 paket cocktailtomater. Jag tog blandat gula och röda. Tänkte att det är härligt med lite färgglad mat.
80 gram babyspenat
Salt
Peppar
Piri-piri
Saft från en bit citron
Olivolja

Ca 30 gram Parmesan

Skala löken, skiva den. Lika så med paprikan och champinjonerna. Finhacka vitlöken. I med allt i en panna. Stek i en skvätt olivolja på medelhögvärme. Efter ett par minuter slänger du i spenaten och tomaterna.

När spenaten sjunkit ihop så slänger du gnocchin. Stek i 2-3 minuter. Häll i några droppar piri-piri. Smaka av. Ta hellre lite pt gången. För det kan bli en jäkla hetta.

Avsluta med att riva i parmesan och blanda ihop allt. 

Klart! 

(null)


Middag på ett ögonblick. Som inte bara är en fröjd för ögat utan galet gott också. Och nyttigt. Och sa jag att det bara tar 10 minuter?

Tacka mig sen! 

 
1 Linda:

skriven

Hur är den där scenen i dum dummare? Jag tror att jag blandar ihop den med en scen i vänner, Ross och skinnbyxorna 😂 Och det känns inte riktigt rätt 🙈

Svar: Hahahah youtubea! Han blev väldigt dålig i magen så att säga... 🤣
Sannas Kitchen Stories

2 Jenny:

skriven

Hahahaha explooooosiiiion *50000 😂😂😂