Nutella med sked

2 kommentarer
Först tänkte jag att jag inte skulle nämna nåt i bloggen om fredagen som varit. Att man måste uppehålla någon viss form av fasad. Alltså inte om det perfekta huset, barnet, livet -fasaden. Utan bak och mat- fasaden. Det är ju ändå en bak- och matblogg. En viss form av standard borde man ju ändå kunna erbjuda de 39 besökare som jag hade igår. Men sen så slog det mig. Jag är inte mycket för fasader. Och om mitt liv ser ut så här så finns det nog andra som känner igen sig. Så varsågoda. Världens enklaste fredagssnacks,godis,efterrätt,livlina, energipåfyllnad. 

I fredags tog jag och dottern en sån där mellandag. En klämdag då vi ställde in dagens planer till fördel för att städa och tvätta så att vi skulle få det fint till helgen. 

En mellandag har dock sina fördelar för det brukar avsluta dagen med en kaka eller något festligare av nåt slag. Lite som en morot och belöning. 

Så efter dagens tvätt och städ och massa lek och lite städ i dotterns rum där hon hällde ut legot på mamman och mamman pedagogiskt satte fram handen och sa stopp (som en bvc tant så vänligt sagt att man skulle göra) var på dottern tog handen och pussade på den för att sedan skratta, så valde mamman att blunda för legot och istället bege sig ut i snöstormen för att handla. 
Jo, det snöade rätt kraftigt även då. Ett under att vagnen rullade till affären.

Med overallen i handen, mössan och tossorna i den andra (Ja, det heter faktiskt så. Jag vet.) så begår hon det misstag som är lika stort som att ha en kaffekopp i samma höjd som dottern. - Att placera vad som helst i samma nivå som dottern. Det är då det händer. Den kärleksfulla dottern snor mammans tuschpenna som använts för att skriva inköpslistan.  Mamman som är en väldigt visuell sådan kan genast se de mörkblå tuschstrecken på väggarna framför sig och rusar därför fort som in i helvete efter dottern som har gått och blivit kvick som satan. Och smidig. Det är inte mamman. Alls. Så när dottern störtdyker ned under köksbordet tar mamman sats och gör detsamma. Men mamman snubblar på det där jävla legot som ignorerats bara minuter innan. Hon är heller inte lika smidig som en 18 månaders. Och störtdyker ned med pannan i bordskanten och skaffar sig en egen fontanell. Japp. Det blev helt seriöst en inåtbuktning i pannan. 

Helt plötsligt står man där i en helt ny situation där man själv vill gråta som en liten snorunge och skrika ut sin smärta och frustration. Men framför sig har man sin 18 månaders och då är det bara att bita ihop och inte skrämma skiten ur det lilla livet. 

2 timmar senare är vi sams och är på väg till affären. Det snöar. Massor. Dottern älskar snö och drar ned den ganska så, rätt så värdelösa suffletten så snön faller ned i ansiktet, på den utsträckta tungan och i vagnen. Hon skrattar och är skitglad. Och jag blir glad. För är det inte sånt man vill som mamma. Att sin unge ska vara glad alltså? Så där går jag. Jag, bulan och dottern i godan ro och börja njuta av att helgen var där. Vad händer då? Det slutar snöa. Vad händer då? Dottern blir skitförbannad. På mig. På riktigt. Som om det var mitt fel att det slutade snöa. Som om jag vore någon jävla vädergud. I wish! 

Man behöver ju inte vara någon förälder nu för att räkna ut att fredagshandlingen var allt annat än en trevlig upplevelse. Och att vi kom därifrån med ungefär allt som inte stod på listan. För den låg hemma. Troligen i sällskap av tuschpenna. Under bordet. Promenaden hem var trevligare. Det snöade. Igen. Men sen skulle vi ju in. Och väderguden mama mater var ju världens sämsta som stängde av snökranen igen.

Här skulle det i sin ordning ha kommit ett recept på den där efterrätten som jag skulle ha lagat. Det blev inget med det den fredagkvällen. Istället blev det detta. Världens lättaste efterrätt, varsågoda! 

(null)


Bara för att förtydliga för de som läste om gårdagens händelse. Det blev en nutella med sked dag igår med. För det var jag värd.

 
1 Anonym:

skriven

Det var du verkligen värd alla gånger i veckan! :D

2 Pervin:

skriven

Tack Livan för att du fick din mamma att choklad!!!! 😄😄😄😍😍😍❤❤❤