(null)


Idag kommer familjen hit på påskmiddag. Både från sambons och min sida. Hela härliga familjen. Vilket betyder att vi kommer ha en lyrisk dotter hela dagen. Hennes favoriter samlade i ett och samma hem. Lite babblarna på det. Eller peppa pig och hon kommer ha världens bästa dag! Vilket i sin tur kan betyda att vi kommer ha en tjej som slocknar på två sekunder vid nattningen. Vilket betyder EGENTID med film och mys i soffan ikväll. Om jag inte totaldäckar vid nattningen det vill säga. För låt oss vara ärliga, den chansen är nog störst. 

Vi kanske inte firar påsken storslaget i år men ingen påskmiddag utan efterrätt. Som om inte påskäggen är tillräckligt liksom. Så till påskens efterrätt så gjorde jag en busenkel kaka som varken kräver tid eller energi att baka men som ser både lyxig ut och är gudomligt gott!
Jätte smidig att laga i sista sekund och inte alltför mycket ingredienser.

Denna kaka är ju en sockerbomb och dessvärre förbjuden frukt för dottern. Hon fick därför en sockerfri banan kaka till efterrätt. Men mer om det i ett annat inlägg.

(null)



Påskkaka 
En syrligt söt kaka med lemon curd, gräddig frosting och godis påskägg. 


Baka 2 sockerkakor i en springform. Smidigast är ju om man har 2 springformar i samma storlek så att man kan baka båda sockerkakorna samtidigt.

Du behöver 

2 satser av:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
1/2 tsk vaniljsocker
60 gram smör
1 dl mjölk
Ströbröd

Springform 

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull.
Sno lite av smöret och smöra sockerkaksformen. 
Bröa sockerkaksformen.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Häll i mjölken i smöret så att det inte är för varmt och häll sedan ned det i äggsmeten. Blanda.
Häll sedan ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ordentligt. Smaka av. Det är viktigt.

Häll i smeten i en springform.

In i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Testa med en sticka för att se om den är klar.

Baka alltså 2 av dessa sockerkakor.

Låt svalna.

Koka en simple syrup från Yolanda Gampp.

1 dl socker
1 dl vatten
Koka upp, låt svalna. 

Lemon curd 

3 citroner 
3 ägg
3 dl socker
125 grader smör

Riv skalet från en citron ned i en kastrull. Pressa ned saften från samtliga. 

Knäck i äggen och häll i sockret. Låt sjuda på spisen. När krämen börjar bli tjock så häll i smöret och rör om till en slät kräm. 
Häll upp i burk med lock.

Klart!

Skär sockerkakorna så att du har 2 stycken lika stora tårtbottnar.

Häll över simple syrup över dem och ställ åt sidan. 

Vispa upp 2 dl grädde blandat med 2-3 matskedar färskost samt en matsked florsocker.

(null)

Häll på lemoncurd på ena sockerkakan. På med andra kakan och toppa med sen vispade frostingen. Dekorera med påskäggen. 

(null)

(null)

(null)




Påskaka, helgens efterrätt !

Tårtor 2 kommentarer

(null)


Idag kommer familjen hit på påskmiddag. Både från sambons och min sida. Hela härliga familjen. Vilket betyder att vi kommer ha en lyrisk dotter hela dagen. Hennes favoriter samlade i ett och samma hem. Lite babblarna på det. Eller peppa pig och hon kommer ha världens bästa dag! Vilket i sin tur kan betyda att vi kommer ha en tjej som slocknar på två sekunder vid nattningen. Vilket betyder EGENTID med film och mys i soffan ikväll. Om jag inte totaldäckar vid nattningen det vill säga. För låt oss vara ärliga, den chansen är nog störst. 

Vi kanske inte firar påsken storslaget i år men ingen påskmiddag utan efterrätt. Som om inte påskäggen är tillräckligt liksom. Så till påskens efterrätt så gjorde jag en busenkel kaka som varken kräver tid eller energi att baka men som ser både lyxig ut och är gudomligt gott!
Jätte smidig att laga i sista sekund och inte alltför mycket ingredienser.

Denna kaka är ju en sockerbomb och dessvärre förbjuden frukt för dottern. Hon fick därför en sockerfri banan kaka till efterrätt. Men mer om det i ett annat inlägg.

(null)



Påskkaka 
En syrligt söt kaka med lemon curd, gräddig frosting och godis påskägg. 


Baka 2 sockerkakor i en springform. Smidigast är ju om man har 2 springformar i samma storlek så att man kan baka båda sockerkakorna samtidigt.

Du behöver 

2 satser av:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
1/2 tsk vaniljsocker
60 gram smör
1 dl mjölk
Ströbröd

Springform 

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull.
Sno lite av smöret och smöra sockerkaksformen. 
Bröa sockerkaksformen.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Häll i mjölken i smöret så att det inte är för varmt och häll sedan ned det i äggsmeten. Blanda.
Häll sedan ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ordentligt. Smaka av. Det är viktigt.

Häll i smeten i en springform.

In i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Testa med en sticka för att se om den är klar.

Baka alltså 2 av dessa sockerkakor.

Låt svalna.

Koka en simple syrup från Yolanda Gampp.

1 dl socker
1 dl vatten
Koka upp, låt svalna. 

Lemon curd 

3 citroner 
3 ägg
3 dl socker
125 grader smör

Riv skalet från en citron ned i en kastrull. Pressa ned saften från samtliga. 

Knäck i äggen och häll i sockret. Låt sjuda på spisen. När krämen börjar bli tjock så häll i smöret och rör om till en slät kräm. 
Häll upp i burk med lock.

Klart!

Skär sockerkakorna så att du har 2 stycken lika stora tårtbottnar.

Häll över simple syrup över dem och ställ åt sidan. 

Vispa upp 2 dl grädde blandat med 2-3 matskedar färskost samt en matsked florsocker.

(null)

Häll på lemoncurd på ena sockerkakan. På med andra kakan och toppa med sen vispade frostingen. Dekorera med påskäggen. 

(null)

(null)

(null)





(null)


För mindre än en vecka sedan så påminde sambon mig om att påsken bara var några dagar bort. Båda två var nog på samma nivå då vi suckade och inte alls var på humör för att varken storhandla eller laga en buffé med mat. Julbordet kändes lite för nära. Maten sitter liksom fortfarande i halsen känns det som. Och sjukveckorna har tagit ut sin rätt.

Så vi pratade lite om vad vi helst äter på ett påskbord och kom fram till att en smörgåstårta skulle vara den ultimata rätten. Den innehåller alla komponenter som vi tycker om. Nu var vi ju själviska och utgick bara från oss själva. Men vi kände att vi nog kunde få vara det då årets påskmiddag skulle vara här hemma. Så sagt och gjort. Smörgåstårta blev det. Och smörgåstårta kan aldrig bli fel. Perfekt att tillaga och går relativt snabbt. Vilket ger mig möjlighet till att sova middag med dottern innan alla kommer. Och jaga påskägg i vårt vardagsrum. 
Kanske ta en långpromenad i solen. Nej. Där ljög jag. Rätt så mycket. Ingen jäkla promenad här inte. Jag sov som en skata i natt och kommer inte orka springa runt mer än efter dottern. Eller påskägg. Jag satt även uppe alltför länge och förberedde  dagens blogginlägg. Är inte det dedikation? Och lite idioti? Betyder det att jag är en riktig bloggare nu? 

Apropå påskägg. Vi la lite smaksätta majskrokar och vindruvor i dotterns ägg då vi undviker godis så länge det bara går. Vad la ni i era ungars ägg? 
Tips mottages gärna till nästa år!


(null)

Smörgåstårta, 6 bitar

Börja med att tillaga smörgåstårtan kvällen innan den skall serveras.

Du behöver:

1 paket landgång 

Ta fram landgången ca 30 minuter innan du ska sätta igång med smörgåstårtan.

Separera skivorna försiktigt med hjälp av en brödkniv.

Skär av kanterna på skivorna.

Första lagret

2  burkar tonfisk i olja
4 ägg
1/2 burk cornichoner
2 matskedar majonäs 
1 matsked creme fraiche
Saft från en 1/2 citron 
Salt, peppar och citronpeppar

Koka äggen och låt svalna i kallt vatten.

Häll i tonfisken i en skål.
Hacka cornichonerna i mindre bitar.
Skala äggen och hacka i bitar.
Blanda allt och häll i majonäs & creme fraiche. Droppa ned citronsaft.
Krydda efter smak och tycke.


Andra lagret

400 gram skalade räkor. Tinade från frysdisken.
1 paket färskost
 3-4 matskedar creme fraiche
2 matskedar majonäs
Saft från 1/2 citron
Salt, peppar och citronpeppar 

Blanda allting i en skål. Krydda efter smak och tycke. 


Placera 3 skivor av landgången vertikalt på ett större fat eller en bricka.

Bred det översta lagret. Använd allting av röran. Lagret får gärna vara tjockt.

Placera ytterligare 3 skivor av landgången, men den här gången horisontellt. Detta för att smörgåstårtan skall hålla ihop bättre.

Bred ut räkröran i ett tjockt lager.

Placera ut de sista skivorna av landgången vertikalt igen.

Plasta in smörgåstårtan och ställ in i kylen över natten så att den får gotta till sig.

Topping & dekoration

Creme fraiche , 2.5 dl
2 matsked majonäs 
1/2 paket färskost

1 burk kaviar mix eller stenbitsrom 

Gravad och kallrökt lax, 2 och ett halvt paket á 200 gram

Färsk dill

2 citroner

1 gurka

Vispa ihop créme fraiche, majonäs och färskost. Täck smörgåstårtan.

Klä in sidorna med lite dillkvistar.

Skär citronen i tunnare skivor och snitta på mitten för att göra en liten tvist med den. Ni vet. Så där klassiskt. Vad den korrekta termen är har jag ingen aning om.

Hyvla gurkan i sneda skivor och i avlånga rektanglar.

Rulla laxen till rosor 

Dekorera sedan med toppingen så som ni vill.

Ta ur kylen ca 15 minuter innan servering.

(null)

(null)







Smörgåstårta

Äntligen helg En kommentar

(null)


För mindre än en vecka sedan så påminde sambon mig om att påsken bara var några dagar bort. Båda två var nog på samma nivå då vi suckade och inte alls var på humör för att varken storhandla eller laga en buffé med mat. Julbordet kändes lite för nära. Maten sitter liksom fortfarande i halsen känns det som. Och sjukveckorna har tagit ut sin rätt.

Så vi pratade lite om vad vi helst äter på ett påskbord och kom fram till att en smörgåstårta skulle vara den ultimata rätten. Den innehåller alla komponenter som vi tycker om. Nu var vi ju själviska och utgick bara från oss själva. Men vi kände att vi nog kunde få vara det då årets påskmiddag skulle vara här hemma. Så sagt och gjort. Smörgåstårta blev det. Och smörgåstårta kan aldrig bli fel. Perfekt att tillaga och går relativt snabbt. Vilket ger mig möjlighet till att sova middag med dottern innan alla kommer. Och jaga påskägg i vårt vardagsrum. 
Kanske ta en långpromenad i solen. Nej. Där ljög jag. Rätt så mycket. Ingen jäkla promenad här inte. Jag sov som en skata i natt och kommer inte orka springa runt mer än efter dottern. Eller påskägg. Jag satt även uppe alltför länge och förberedde  dagens blogginlägg. Är inte det dedikation? Och lite idioti? Betyder det att jag är en riktig bloggare nu? 

Apropå påskägg. Vi la lite smaksätta majskrokar och vindruvor i dotterns ägg då vi undviker godis så länge det bara går. Vad la ni i era ungars ägg? 
Tips mottages gärna till nästa år!


(null)

Smörgåstårta, 6 bitar

Börja med att tillaga smörgåstårtan kvällen innan den skall serveras.

Du behöver:

1 paket landgång 

Ta fram landgången ca 30 minuter innan du ska sätta igång med smörgåstårtan.

Separera skivorna försiktigt med hjälp av en brödkniv.

Skär av kanterna på skivorna.

Första lagret

2  burkar tonfisk i olja
4 ägg
1/2 burk cornichoner
2 matskedar majonäs 
1 matsked creme fraiche
Saft från en 1/2 citron 
Salt, peppar och citronpeppar

Koka äggen och låt svalna i kallt vatten.

Häll i tonfisken i en skål.
Hacka cornichonerna i mindre bitar.
Skala äggen och hacka i bitar.
Blanda allt och häll i majonäs & creme fraiche. Droppa ned citronsaft.
Krydda efter smak och tycke.


Andra lagret

400 gram skalade räkor. Tinade från frysdisken.
1 paket färskost
 3-4 matskedar creme fraiche
2 matskedar majonäs
Saft från 1/2 citron
Salt, peppar och citronpeppar 

Blanda allting i en skål. Krydda efter smak och tycke. 


Placera 3 skivor av landgången vertikalt på ett större fat eller en bricka.

Bred det översta lagret. Använd allting av röran. Lagret får gärna vara tjockt.

Placera ytterligare 3 skivor av landgången, men den här gången horisontellt. Detta för att smörgåstårtan skall hålla ihop bättre.

Bred ut räkröran i ett tjockt lager.

Placera ut de sista skivorna av landgången vertikalt igen.

Plasta in smörgåstårtan och ställ in i kylen över natten så att den får gotta till sig.

Topping & dekoration

Creme fraiche , 2.5 dl
2 matsked majonäs 
1/2 paket färskost

1 burk kaviar mix eller stenbitsrom 

Gravad och kallrökt lax, 2 och ett halvt paket á 200 gram

Färsk dill

2 citroner

1 gurka

Vispa ihop créme fraiche, majonäs och färskost. Täck smörgåstårtan.

Klä in sidorna med lite dillkvistar.

Skär citronen i tunnare skivor och snitta på mitten för att göra en liten tvist med den. Ni vet. Så där klassiskt. Vad den korrekta termen är har jag ingen aning om.

Hyvla gurkan i sneda skivor och i avlånga rektanglar.

Rulla laxen till rosor 

Dekorera sedan med toppingen så som ni vill.

Ta ur kylen ca 15 minuter innan servering.

(null)

(null)








(null)


"Gomorron är inte riktigt vaken än"... Eller, hur går den där låten? Vänta. Måste googla. 
Okej, så gick den inte. Och varför kan jag typ nästan en Kikki Danielsson låt? Typ. Inte helt. Med lite textkorrigering. Från ett årtal då jag dessutom inte redan var född. Ok, det där var bara märkligt. 

Idag är det påskafton! Och jag känner ingen pepp som helst. Det är ju lite synd. Som tur är ju dottern så liten så hon lider ju inte direkt av bristen av påskharar och målade ägg. Japp. Jag råkade använda mina konstverk till smörgåstårtan. Glömde bort att det skulle vara bordsdekoration. Och påskmust får hon inte dricka. Och för den delen så är det ju bara det första glaset som är gott. Sen väljer man ju Cola zero. All dagar i veckan. Eller ja, under hela påsken. Som hon för övrigt inte heller får dricka. Eller äta påskgodis. Det gör mamman så bra på egen hand. Efter nattningar. Eller gömd i köket för att fylla på energidepoerna.

Men till påskens ära så köpte vi en massa lax. Lite för mycket. Det gick liksom av bara farten så till frukost så valde jag att göra en god laxsmörgås. Inspirerad av min tid som stammis på espresso house. Eller EH som vi kallade det då. Japp. Så ofta var vi där. Så ofta att det stod en färdig kaffe på diskbänken då jag kom in. Speciellt på mornarna så jag inte riktigt var funktionsduglig innan morgonens första kopp kaffe. Så ofta var jag där. Vet inte om det är tragiskt över så många timmar som man spenderat där eller om det bara är sköna jäkla minnen. Alla gånger tjejgänget möttes upp efter jobbet. Alla gånger jag och en kompis släpade oss dit på
mornarna innan jobbet. Alla bakissöndagar som vi suttit där. I våra fåtöljer. Tillfällen som aldrig kommer yttras högt. Inför dottern. För vi hade självklart våra platser. Och nåde de nya gästerna som inte var medvetna om det och satte sig just där. 

Gamla goda tider ändå. Nu har man inte den lyxen. Att sitta still i timmar. Eller dricka varmt kaffe. Eller att vara bakis. Eller äta deras gudomligt goda laxbagel. Som jag för övrigt hört ett svagt rykte om att de tagit bort från sitt sortiment. Eller meny. Eller vad det heter på ett café. 

När jag vaknade så var min första tanke laxsmörgås. Nej. Det var det definitivt inte. Det var åh nej. Vilket är ett uttryck som för övrigt nyttjas av dottern väldigt mycket. Vilket nog betyder att jag säger så en miljard gånger på daglig basis. Det blir nog lätt så när man släcker bränder en gång i kvarten.  

En rolig historia om just "åh nej" utspelade sig för några dagar sedan då jag och dottern stod utanför porten och baxade in vagnen i trapphuset. Precis utanför dörren ligger en snusprilla. Säger man så? Om snus i sådana där påsar? Hur som. Dottern ser snuset och pekar förskräckt och utbrister "åh nej... pappa". Jag visste inte riktigt om jag skulle börja gapskratta för att ungen vet hur hopplös sin far är eller om jag borde gråta för att hon associerar snus med sin far. Huruvida snuset tillhörde sambon eller ej förtäljer inte historien.

Jag ville verkligen inte gå upp i morse. Det känns som om dottern vaknar tidigare och tidigare. Solen lyser för starkt. Och för tidigt. Och våra rullgardiner suger. Jag börjar nästan sakna den mörka vintern. Då kunde man lura ungen att det var natt och somna om med en välling till kl 8 eller 9 i alla fall. Det går inte numer. Solen förråder mig. Så det var bara att knata upp. Och fixa frukost till dottern. Och hälla i sig kaffe. Intravenöst. Nej. Inte riktigt. Men det hade varit nåt. 

(null)

(null)


Till frukost blev det i alla fall laxsmörgås. Till minne av espresso house. Nu hade jag ingen bagle. Och jag orkade inte ställa mig att baka det när jag vid det här laget ville ha frukost nu. Nu, nu, nu. Så jag tog det näst bästa. Toastbröd. Jag älskar Toastbröd. Men det tar vi i ett annat inlägg.

(null)


Laxsmörgås 

Form franska 
Färskost 
Lax
Picklad rödlök
Lite blandsallad

Grilla i mackgrillen 

Bre ett generöst lager med färskost på två skivor form franska. Lägg på en bit gravad eller kallrökt lax. Toppa med picklad rödlök och lite bladsallad. Typ ruccola. Slå ihop skivorna och lägg i en mackgrill. Eller i en stekpanna. Bara värm upp brödet lite, det ska absolut inte bli som när man grillar smörgåsen. Klart! 

(null)


Picklad rödlök är supergott och är enkelt att göra. Jag hade färdig i kylskåpet som tur var. Det går nämligen fort att göra men måste gotta till sig i en timme åtminstone innan den kan serveras. Så man måste dessvärre ha lite framförhållning. 

(null)

Picklad rödlök:

1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna.

Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med lock. Häll över lagen och ställ in i kylen i minst en timme. 

Den picklade löken håller i ca 1-2 veckor i kyl. 



Laxsmörgås

Bröd En kommentar

(null)


"Gomorron är inte riktigt vaken än"... Eller, hur går den där låten? Vänta. Måste googla. 
Okej, så gick den inte. Och varför kan jag typ nästan en Kikki Danielsson låt? Typ. Inte helt. Med lite textkorrigering. Från ett årtal då jag dessutom inte redan var född. Ok, det där var bara märkligt. 

Idag är det påskafton! Och jag känner ingen pepp som helst. Det är ju lite synd. Som tur är ju dottern så liten så hon lider ju inte direkt av bristen av påskharar och målade ägg. Japp. Jag råkade använda mina konstverk till smörgåstårtan. Glömde bort att det skulle vara bordsdekoration. Och påskmust får hon inte dricka. Och för den delen så är det ju bara det första glaset som är gott. Sen väljer man ju Cola zero. All dagar i veckan. Eller ja, under hela påsken. Som hon för övrigt inte heller får dricka. Eller äta påskgodis. Det gör mamman så bra på egen hand. Efter nattningar. Eller gömd i köket för att fylla på energidepoerna.

Men till påskens ära så köpte vi en massa lax. Lite för mycket. Det gick liksom av bara farten så till frukost så valde jag att göra en god laxsmörgås. Inspirerad av min tid som stammis på espresso house. Eller EH som vi kallade det då. Japp. Så ofta var vi där. Så ofta att det stod en färdig kaffe på diskbänken då jag kom in. Speciellt på mornarna så jag inte riktigt var funktionsduglig innan morgonens första kopp kaffe. Så ofta var jag där. Vet inte om det är tragiskt över så många timmar som man spenderat där eller om det bara är sköna jäkla minnen. Alla gånger tjejgänget möttes upp efter jobbet. Alla gånger jag och en kompis släpade oss dit på
mornarna innan jobbet. Alla bakissöndagar som vi suttit där. I våra fåtöljer. Tillfällen som aldrig kommer yttras högt. Inför dottern. För vi hade självklart våra platser. Och nåde de nya gästerna som inte var medvetna om det och satte sig just där. 

Gamla goda tider ändå. Nu har man inte den lyxen. Att sitta still i timmar. Eller dricka varmt kaffe. Eller att vara bakis. Eller äta deras gudomligt goda laxbagel. Som jag för övrigt hört ett svagt rykte om att de tagit bort från sitt sortiment. Eller meny. Eller vad det heter på ett café. 

När jag vaknade så var min första tanke laxsmörgås. Nej. Det var det definitivt inte. Det var åh nej. Vilket är ett uttryck som för övrigt nyttjas av dottern väldigt mycket. Vilket nog betyder att jag säger så en miljard gånger på daglig basis. Det blir nog lätt så när man släcker bränder en gång i kvarten.  

En rolig historia om just "åh nej" utspelade sig för några dagar sedan då jag och dottern stod utanför porten och baxade in vagnen i trapphuset. Precis utanför dörren ligger en snusprilla. Säger man så? Om snus i sådana där påsar? Hur som. Dottern ser snuset och pekar förskräckt och utbrister "åh nej... pappa". Jag visste inte riktigt om jag skulle börja gapskratta för att ungen vet hur hopplös sin far är eller om jag borde gråta för att hon associerar snus med sin far. Huruvida snuset tillhörde sambon eller ej förtäljer inte historien.

Jag ville verkligen inte gå upp i morse. Det känns som om dottern vaknar tidigare och tidigare. Solen lyser för starkt. Och för tidigt. Och våra rullgardiner suger. Jag börjar nästan sakna den mörka vintern. Då kunde man lura ungen att det var natt och somna om med en välling till kl 8 eller 9 i alla fall. Det går inte numer. Solen förråder mig. Så det var bara att knata upp. Och fixa frukost till dottern. Och hälla i sig kaffe. Intravenöst. Nej. Inte riktigt. Men det hade varit nåt. 

(null)

(null)


Till frukost blev det i alla fall laxsmörgås. Till minne av espresso house. Nu hade jag ingen bagle. Och jag orkade inte ställa mig att baka det när jag vid det här laget ville ha frukost nu. Nu, nu, nu. Så jag tog det näst bästa. Toastbröd. Jag älskar Toastbröd. Men det tar vi i ett annat inlägg.

(null)


Laxsmörgås 

Form franska 
Färskost 
Lax
Picklad rödlök
Lite blandsallad

Grilla i mackgrillen 

Bre ett generöst lager med färskost på två skivor form franska. Lägg på en bit gravad eller kallrökt lax. Toppa med picklad rödlök och lite bladsallad. Typ ruccola. Slå ihop skivorna och lägg i en mackgrill. Eller i en stekpanna. Bara värm upp brödet lite, det ska absolut inte bli som när man grillar smörgåsen. Klart! 

(null)


Picklad rödlök är supergott och är enkelt att göra. Jag hade färdig i kylskåpet som tur var. Det går nämligen fort att göra men måste gotta till sig i en timme åtminstone innan den kan serveras. Så man måste dessvärre ha lite framförhållning. 

(null)

Picklad rödlök:

1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna.

Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med lock. Häll över lagen och ställ in i kylen i minst en timme. 

Den picklade löken håller i ca 1-2 veckor i kyl.