Avokadotoast

3 kommentarer
(null)


Är det bara jag som är den mest omständlige när det kommer till veckoplanering av matschema? Jag kan aldrig bara följa min egen planering utan att göra en massa utsvävningar. Ändra om. Behöva springa till Ica och kompletteringshandla. Jag blir liksom aldrig sugen på det som står för dagens planering. Det blir aldrig som planerat. Precis som man vet att det alltid kommer en regnskur på midsommar. Att vårsolen är förrädisk. Att dottern vaknar minst 2 gånger per natt. Så vet man att vi aldrig äter det som står på veckomenyn. Det är nåt som är givet. Sambon kommer alltså alltid hem till en överraskningsmiddag. Eller nej, nu ljög jag. Han ringer alltid och frågar nervöst vad som skall serveras. Beredd på att bege sig till närmsta affär för att komplettera med korv. Och här står man och lagar helt fantastiskt goda vegetariska rätter. Och så är man tillsammans med slaktbonden Jan - Olof på 63 bast som prompt ska ha animaliskt protein på tallriken. Så otacksamt. Förlåt alla bönder. Och Jan- Olofar. Mina trångsynta fördomar. Ber om ursäkt. För nu och framtida klumpiga ordval och stereotypiskt användande.

Jag önskar dock att jag ignorera mitt omständliga och hattande sug och bara utgå från grundplaneringen. Precis som jag gör med allt annat här i livet. Men icke. Jag tappar liksom intresset och passionen när jag lagar. Har tråkigt. Maten blir liksom själlös. Smaklös. Och tråkig. Japp så dramatiskt.

Som i morse då ja vaknade. Då var tanken att jag skulle laga nåt med ägg. Påsken till ära och allt. Men nej. Jag, likt en gravid person ville verkligen inte äta ägg. Tanken på ägg fick mig att vilja bojkotta frukosten. Kunde absolut inte kunna tänka mig det. Nej nej. Absolut inte. Jag riktigt känner vilken strålande förebild jag är till min dotter här. Jeesus. 
Däremot så riktigt craveade jag avokado. Och de två som låg i fruktfatet hade liksom blivit sådär perfekt mjuka. Så, så fick det bli. Avokadotoast blev frukosten denna långfredag. 

(null)


Toastbröd, 4 skivor. Helst hembakat. Men då jag inte haft tid att baka så fiskade jag fram toastbrödet ur frysen.

1 Avokado
Färskost
Ost
Spenat
Soltorkade tomater
Salt och peppar
Olivolja

(null)

Mackgrill eller stekpanna

Bred ett lager färskost på båda
brödskivorna. Lägg ut babyspenat över. Sedan skivor av avokado, soltorkade tomater. Salta och peppra. Ett par skivor ost. Bara för att ost är gott. Så varför inte 2 olika sorter. Hade jag haft mozzarella hade det hamnat i toasten också.

Häll en liten skvätt olivolja i mackgrillen / stekpannan och rosta toasten tills den blir gyllenbrun och osten börjar smälta. 

(null)

(null)


Helt magiskt gott ! Och bra för kropp och själ. Ja, avokado är ju nyttigt. Och själen mår bra. Och man håller sig mätt länge. Och får bra med energi. Ja så snart matkoman lagt sig. Vilket är bra då man kör nästa vända hemma hos pappa. Flytten fortsätter. To be continue. 

 
1 Linda:

skriven

Haha slaktbonden! 😂😂 Jag är likadan när det gäller veckoplaneringen så jag försöker ha det mesta hemma jämt 🙈 Men jag är ju välsignad med stort kylskåp också 👌

2 Anonym:

skriven

Men jösses såå gott det ser ut! 😀 jag har blivit så bortskämd att bo granne med ica maxi, så det blir aldrig veckoplanering. Det blir dagsplanering eller sistaminuten handling 😀

3 Pervin:

skriven

Ser så sjukt gott ut! Önskar att jag kunde äta avokado 😭

Svar: Ja, det är surt om man inte kan det 😒 men testa min laxsmörgås med cream cheese och picklad lök. Den är minst lika gudomlig! Eller Grilled cheese. Eller halloumi 😋😋😋😋 tur att du har valmöjligheter 🤣
Sannas Kitchen Stories