Baked oats- vem vill äta blåbärspaj till frukost?

3 kommentarer

(null)


Man har ju hört att årets influensa ska vara en förjävlig sådan. Sån där som inte vaccinet biter på. Och som håller i sig. Lääänge. 
Jag är långt ifrån den som drabbats hårdast. Men fy fan vad den sitter i och är långdragen. 

Vaknade i morse, något tidigare än de senaste par dagarna, (Jag börjar se en negativ trend här) och kände mig överkörd av ett tåg. Ett vrak. Det blev att ställa in dagens planer och hålla sig på hemmaplan. Jag har blivit en bangare. Influensan har gjort mig till en bangare. 

Så det blev frukost i soffan idag. En långdragen mysfrukost. Ha!  Eller inte. Det ända som förlänger frukosten något är Disneykanalen. Där vinner man i alla fall 5-10 minuters extra. 15 om man prickar in det där programmet med valparna. 

Dottern satt stilla i exakt 7 minuter idag. 2 av dem minuterna satt hon uppkrupen bakom mig i ena soffhörnet och var väldigt tyst. Och när jag vände mig så satt hon där. Knatandes på mobilladdaren. Som om frukosten inte var serverad på bordet framför henne. Vad är det med min unge egentligen ? Jag har haft katter som gnagt på kablar, hört om kaniner. Hamstrar. Men barn? Är det bara min unge eller finns det flera där ute? Hon har liksom pajat ett par laddare för mig nu. 

Jag tog givetvis bort laddaren och försökte pedagogiskt ge henne frukost istället. Men munnen kneps ihop. En jäkla massa skakande på huvudet. Fram med handen i ett bestämt stopp. Putta bort skeden så gröten flög. Eller favoriten. Tar skeden. Och kastar iväg den. Tänk om vi vuxna skulle ha det beteendet om vi inte ville ha nåt. Inget tack men nej tack. Man skakar på huvudet och sular iväg porslinet. 

(null)


Idag blev baked oats till frukost. Eller mugg oats. För den görs i en mugg. I micron. Och smakar som en blåbärspaj. Och vem vill inte äta blåbärspaj till frukost?

Du behöver: (1 portion)

1 dl havregryn 
1 ägg
1 dl mjölk (valfri sort)
1/2 banan, mosad
1/2 tsk kanel 
1 nypa vaniljpulver 
1-2 tsk honung eller agave sirap 
1/2 dl bär

Blanda havregryn, ägg och mjölk i en kopp. Blanda ordentligt.
Häll i resterande ingredienser och blanda allt noga igen.

In i micron på full effekt i 2-3 minuter. Jag värmde min gröt i 2 minuter och 30 sekunder på 600 watt.

(null)

(null) 
1 Jenny:

skriven

Men ohh sååå gott!!! 😘

2 Linda:

skriven

Men åh vad lyxigt, måste prövas! Jäkla flunsa 🙁 Hoppas att du får vila lite idag ❤️

3 Pervin:

skriven

Din unge alltså 😂😂😂😍😍😍❤❤❤