Blåbärsgröt

2 kommentarer
(null)


Jag somnade efter sambon igår. Satt med bloggen och fixade med foton. Det tog längre tid än beräknat så jag kom i säng rätt sent. Men när jag väl kröp ned bredvid honom så kände jag en varm liten kropp som låg tätt intill honom. Jag fick bita mig i tungan för att inte skrika HA! i hans öra. Sambon är nämligen den som klagar på att dottern alltid klättrar över till vår säng. Att hon ska lära sig att sova i sin säng. Vilket hon gör enligt min mening. Men struntsamma. Det är en annan diskussion. När dottern dock klättrar över till oss så är jag alldeles för trött för att försöka natta om henne i hennes säng. Och jag orkar inte med ledsna miner och tårar. Utan vill att hon bara ska somna om så snabbt som möjligt. Lika så jag. Varje minut är dyrbar. Sen tycker jag ju att det är mysigt med henne liggandes bredvid. Så länge hon inte sparkas. Eller drar i håret. Eller att man få en tå uppkörd i näsan. Men annars är det supermysigt. Sambon tycker ju att man borde ta striderna. Att man ska lyfta ned henne i sin egen säng igen. Och det är ju lätt för han att säga från sin sida av sängen. Sovandes med ryggen emot. För att han måste upp tidigt för att åka iväg och jobba. Så HA! Säger jag bara åt sambon. Som igår gjorde precis som mig när jag inte låg där som en målvakt att fånga upp lillskiten.

Jag sov helt fantastiskt bra i natt och vaknade upp som en helt ny människa i morse. Pigg. Med energi. Kände mig utvilad. Jag minns inte då jag kände mig utvilad senast. Det är en skön känsla. Jag njuter så att jag överanalyserar. Bara för att se till att njuta av det så mycket som det bara går. Vem vet när det här kommer hända igen liksom.

Vi tassade upp till en nystädad lägenhet jag och dottern. Och jag tittade på mina vackra tulpaner på vardagsrumsbordet och blev jätte glad. Att dottern inte vält vasen eller rivit ned blommorna gör mig extra glad. Och en aning förvånad. Ganska mycket förvånad. Men ingen är gladare än jag. Vi åt till och med frukost i lugn och ro framför tvn. Jag fick dricka mitt kaffe varmt utan att bränna strupen eller hetsdricka koffeinet. Vore det inte för att dottern pladdrar på som vanligt så hade jag nästan trott att hon var sjuk eller nåt. Men nej. Bara lugn. Eller det var att ta i. Lugnare är mer ett korrekt ord. 
Men undra om det är lugnet före stormen? Det kanske ligger massa sattyg och puttrar där under? Måste stirra lite på tulpanerna igen och känna lugnet. Och passa på att dricka en till kopp kaffe. Man vet ju aldrig när man får göra det i lugn och ro igen.

(null)


Idag åt vi blåbärsgröt till frukost. Jätte enkelt och snabbt att göra men smakar bättre än gröt med sylt. Och är betydligt nyttigare.

(null)


Blåbärsgröt, 1 portion

1 dl havregryn
1 matsked kokos
1 nypa salt
1 tesked kardemumma
1 tesked kanel
1/2 matsked flytande honung för att söta till gröten. Man kan även använda agave sirap för att få rätten helt vegansk. Eller skippa sötningen helt och hållet.
En handfull blåbär, frysta
Knappt 2 dl vatten

1 dl Mandelmjölk. Eller valfri mjölk.

Blanda alla ingredienser i en skål och värm i micron i 1 minut och 30 sekunder. Ta ut och rör om. Värm sedan igen i 1 minut.

Man kan även värma i en kastrull på spisen om man hellre önskar det.

Häll upp i en skål och häll mjölken runt gröten och servera.

(null)

 
1 Joanna-livet med Aspergers syndrom:

skriven

Så gott

Svar: Det var supergott, testa ! 😋
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Det här måste jag verkligen prova! Jag får plasta in lghen ala Dexter först bara innan ungen får gå loss 😂

Svar: Hahaha det gör jag v a r j e måltid 🤣
Sannas Kitchen Stories