Chiapudding med varma björnbär

2 kommentarer
 
(null)
 
 
Det här med grannar...
Jag har försökt påbörja en arg lapp till grannarna. Jag vet. Jag skäms. Jag är ingen lappskrivare.  Men jag kan inte riktigt ta mig ned till dem i det skick jag är i idag. Inte att jag är för sjuk. Utan för att jag är så otroligt jäkla uppretad att jag är totalt oförmögen att föra en lugn och sansad konversation utan att min röst kommer stiga ett par oktaver eller 100. Och väntar jag tills sambon kommer hem så kommer han hindra mig. Vi har haft den här diskussionen tidigare. Då jag försökt få honom att gå ned och be dem att dämpa sig lite. För han skulle nog göra det lite vänligare än mig. Han ville inte. Han tycker nog sånt är obekvämt. Då hotade jag med att jag kommer springa ned. Hans respons var att läsa upp en artikel om en person som blev ihjälskjuten av sin granne. För att han klagat. På hög musik. Jag har en lista med klagomål. 
 
När de nya grannarna flyttade in så blev jag positivt överraskad av att det var ett yngre par i vår ålder. Och tyckte att det kunde ju vara kul. Det verkade vara ett chill par. 
De är lite för chilla. De är musiker. Alltså på riktigt musiker. Dem har en orkester där nere. Varenda instrument du kan tänka dig. Och de är så jävla chilla att dem inte har en aning om vad respekt och hänsyn till sina medmänniskor är för någonting. För oavsett hur döva de än må vara vid det här laget så tycker man ju att man borde ha någon form av vett innanför pannbenet som vuxen. Men nej. Vi välkomnade just grannarna från helvetet.
 
Jag är i vanliga fall inte den som klagar eller stör mig på att det hörs från grannarna. Men när de nyinflyttade idioterna började borra i deras sovrumstak, dvs vårt sovrumsgolv kl 1 på natten så har det brunnit. Både hos dem och mig.  Jag flög upp. Sambon flög upp. Först trodde vi att någon försökte bryta sig in i lägenheten. Sambon stirrade på sovrumsdörren med panik i blicken. Jag stirrar på sambon i ren panik. Han skulle mest troligt inte vara till någon större hjälp. Den ända som var chill var dottern. 
 
Men det tog inte slut där. Den kvällen. Det tar aldrig slut. När deras sexgunga eller vad fan det nu var som var så viktigt att montera upp i sovrumstaket kl 1 på natten, var upphängd så kom de några nätter senare på att det var dags att organisera på vinden. Vinden som är rakt ovanför oss. Vår lägenhet. Klockan 3 på morgonen.
 
Och springet började. Upp och ned i trapphuset och pratar högt. Sa jag att dem är döva musiker? Sa jag att det var kl 3 på morgonen? Och sa jag att det lät som om de marscherade med tunga militärkängor? 
Det sjuka är att jag har stött på grannarna. Jag har sett henne. Hon är liten och nätt. Men ändå låter det som om Godzilla trippade upp och ned från vinden. Eller big foot.
 
Då ville jag skrika rakt ut. Men det slapp jag. Dottern tog på sig det istället. 
Att deras lägenhet fungerar som replokal för deras band är inte det minsta trevligt. Deras skratt och högljudda röster överröstar tvn och den lilla egentid jag har. Och väcker dottern. Musiken är inte speciellt bra heller. Egen komponerad jazz och sedan någon form elektrisk synt? Låter som en identitetskris. En väldigt högljudd sådan.
 
De verkar inte heller ha någon större koll på det där med motoriken. Eller så är de alltid förbannade på varandra och tar ut det på varenda innerdörr. För inte fan vet dem om hur man stänger en dörr utan att smälla igen den. Man riktigt hör kraften bakom.
 
Sen är jag så jävla leds att gå runt och leva mitt liv med någon slags konstant stämningsfull bakgrundsmusik. Som överröstar tv:n . Och väcker dottern. Det tog mig 2 timmar att natta dottern igår. Hon vaknade 5 gånger inom loppet av 3 timmar. Min egentid spenderades med dottern i sängen. Inte i soffan med en bit sockerkaka framför något hjärndött på tv:n som var planen.
 
Igår kom grannen även hem tidigare än vanligt. Igår byttes pianot ut mot trumpet. Idag efter frukosten  kommer dottern få dra varenda leksak och möbel över golvet så fort hon ätit klart.
 
Och den där lappen. Den är halvklar. Svårt att skriva i ett nedsläckt sovrum. Men vänta bara tills sambon kommer hem. Då kommer någon knata ned till idioterna och låta allt annat än chill. Och det är inte sambon. Han åker väl till närmsta vapenbutik och köper en skottsäker väst. 
 
Idag blir det chiapudding till frukost. Det sägs att det ska vara nyttigt och energirikt. Jag behöver all energi jag kan få idag. 
 
(null)
 
 
Du behöver:
 
1 1/2 dl Mandelmjölk
1 1/2 msk chiafrön
1 msk kokosflingor
1/2 tsk vaniljpulver 
2 tsk agave sirap eller honung 
Om du tar agave sirap så kommer frukosten att bli helt vegansk. 
 
Varma björnbär till topping 
 
Blanda alla ingredienser i en burk, skål eller glas av något slag. Ställ i kylen över natten.
 
Värm lite björnbär eller valfria bär på morgonen och häll på som topping.
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
1 Linda:

skriven

Hahahaaaa jag dööör! Folk kollade snett på mig på bussen nyss för att jag satt och asgarvade rakt ut! 😂 Behöver jag också ha skottsäker väst på mig när jag kommer och hälsar på? 😂

Svar: Hahahahaha Ja, lika bra! Du har väl en liggandes där hemma? Någonstans? Hahaha
Sannas Kitchen Stories

2 Pervin:

skriven

Mmmmm ser gott ut 😍👌