Cookie dough ice cream

2 kommentarer

(null)


Har ni inte kommit på vad ni ska äta till efterrätt i helgen så kolla in det här receptet! 

Så många gånger som man lagt ned dyra pengar på dyrglass där dem petat i lite artificiell kakdeg i. Eller kanske inte. Nu överdrev jag. Och Ben & Jerry glassen är helt makalöst goda. Men det där med dyra pengar stämmer faktiskt. För dyrt, det är det. 
Tänk då att man faktiskt kan göra en sagolikt god efterrätt som ser både lyxigare ut och nästintill godare än Benny & jerkan. Perfekt att servera gästerna som dessert eller bara uppkrupen i soffan en måndagkväll. För Gud vet att man kan behöva nåt extra sött och gott en måndag. Eller tisdag också för den delen.

När jag gör den här efterrätten så passar jag på att göra en större batch som får ligga i frysen så man bara kan ta fram då suget kickar in. Och får man oväntat besök så kan man faktiskt grädda kakorna i ugnen i 10-15 minuter så har man mina goda nutella & kolakakor. Och dem är inte fy skam dem heller!


  (null)kaka:

1/4 dl vetemjöl
1 tsk socker
1 nypa vaniljsocker 
1 msk smör 

Eller 

10 kakor

2 dl + 1/4 dl vetemjöl
0.5 dl socker
0.5 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker
100gram smör

Mosa och blanda till en kakdeg.
Lägg i en bullform och gör en grop i mitten. Fyll med nutella. Häll på kolasås så det täcker hela kakan och till formkanten. In i frysen. 

Ta fram en 30-45 minuter innan servering.

Lägg några chokladbitar i en skål. Häll över en skvätt grädde. Typ 1/2 dl för en halv chokladkaka. 
Micra i ca 30 sekunder. Stoppa, rör om. Och micra 30 sekunder igen. Rör om.  Det bör räcka, annars micrar man bara i 30 sekunder till. Snabbt och smidigt så har man en supergod varm chokladsås! 

Ta ut kakan ut formen. Lägg i en skål. Skopa, skär i kuber eller sleva upp  lite glass, förslagsvis vanilj, och lägg på kakan.

Häll chokladsåsen över glassen.

Färdig att servera!

(null)


 
1 Pervin:

skriven

Yummy 😍😍😍

2 Linda:

skriven

Smaskens! 😋