Grilled cheese sandwich

2 kommentarer
(null)


Helgen består av 3 dagar. Egentligen 2 men halva fredagen känns som helg. Typ. Men varför känns det då som om helgen tagit slut så fort man vaknat på söndagmorgonen? Söndagen om någon dag är ju verkligen en helgdag. Men varför känns det mest som en nedräkning till måndag - dag? 

Helgerna går alldeles för snabbt och man hinner aldrig med allt som man skulle ha gjort en helg. Söndagen representerar det. På lördagen är allt chill. För då har man ju hela helgen framför sig. All tid i världen. Man är naiv. Med en blinkning så är det söndag och allt förberedande inför kommande vecka ska tryckas ihop på några timmar. 

Vår veckohandling till exempel. Den har skjutits upp sen i fredag. Vi skulle ha handlat igår. Men det blev pizza och soffhäng när vi kom hem. Och så vart det söndag. Tiden räcker inte till. Helgen är för kort. Jag behöver en till dag. 

Jag vaknade upp på soffan i morse. Jag "råkade" somna på där igen. Sambon gick och la sig före mig och jag "skulle bara kolla klart avsnittet". Jag somnade på 3 sekunder och låg garanterat och sussade långt före sambon ens lagt ifrån sig sin candy crush och somnat. Känslan av att ha få sova helt oavbrutet i mer än 3 timmar i stöten var alldeles för tilltalande (Lockande, underbar, himmelskt) för att inte sno åt mig en till sådan natt. Ladda batterierna inför nästkommande vecka då sambon är på tjänsteresa en hel vecka igen. 

Ja. Sambon reser en jäkla del i sitt arbete. Väldigt väldigt mycket faktiskt. Hade jag inte vetat bättre så hade man nästan trott att han levde dubbelliv med oss. För så mycket är han borta i perioder för att det faktiskt skulle vara möjligt. I praktiken. Om det inte vore för att sambon uttråkat ringer och är extremt snacksalig varje kväll så hade man nästan kunnat misstänka det. Nästan. Tidsmässigt alltså.

Idag ska jag på bio. Utan dottern. Utan sambon. Jag ska sätta på mig vuxenkläder som inte är lek och slit vänliga. Jag ska byta ut skötväskan mot min snygga handväska. Gud heter det ens handväska? Det lät så tantigt i skrift. Mot min snygga väska. Så det lät bättre. Jag kommer få sitta och dricka mitt kaffe varmt. Utan att ha en liten mini person klättrandes upp för benet. För ja. Vi slängde på en fika innan.  Jag kommer få äta popcorn i biomörkret. Sitta stilla under en hel film. Utan avbrott. Visst låter det fantastiskt! Nu blir bara dagens mål att faktiskt kolla på filmen och inte somna. 

Men innan måste vi storhandla. 
Och innan storhandlingen så behövs energi. Så till vår sena frukost blev det grilled cheese sandwich. Lite comfort Food innan storhandlingen. I förebyggande syfte. 

Grilled cheese sandwich
(null)


2 skivor ljust bröd.

Rikligt lager färsk ost på båda sidorna.

Färsk baby spenat. Strössla över några på ena sidan.

Skivad mozzarella. Lägg ut över spenaten.

Ett par tomatskivor över mozzarellan.

Salta och peppra.

Hyvla lita god ost. Täck allt pålägg.

Sätt på den andra brödskivan som lock. 

Grilla i en bordsgrill/mackgrill/mackjärn. Eller stek i en vanlig stekpanna i lite olivolja. Tills osten smält och brödet fått en gyllene yta.

(null)

(null)

 
1 Linda:

skriven

Ska bli så mysigt med bio! Du kan väl väcka mig om du hör att jag börjar snarka? 😂

Svar: Deal! Och detsamma gäller dig ☺️😌
Sannas Kitchen Stories

2 Pervin:

skriven

Väntar fortfarande på min macka!!!! 😍❤