Halloumitoast

4 kommentarer
(null)


När jag var ung. Förlåt, yngre. Sisådär 17 år. Så drog jag och mina tjejkompisar till Cypern. Till Ayia napa. Japp. Party ön. Party staden! D e n  partystaden. Häpp. Inget ni känner igen? Inte? Kanske inte idag. Men då var det så. Jag lovar. 

Att min käre far släppte iväg mig då förblir en gåta. Men om jag minns rätt så hade jag en rätt bra övertalningsförmåga redan då. Och jag var nog en rätt bra unge. Lugn och sansad. Eller inte. Men jag var nog rätt ansvarsfull ändå. Rätt. I mina mått mätta. Då. Hade dottern åkt på sån resa så hade jag gömt mig i vassen och spionerat. Och haft koll. Om man säger så. 

Ayia napa hade bara veckor innan vi åkt i väg blivit ökänd för sina sexbåtar. Alltså. Det var inte så att folk hade som sexorgier överallt på båten. Kanske nästintill. Nej. På den tiden så var det mycket festande. Mycket alkohol. Och sexlekar. Typ en vanlig utekväll för er unga med andra ord. Ja. Jag hänger med. Jag har sett Geordie shore. Och dem där exen på stranden. Så jag hänger med. 

Vi hamnade på en sån båt redan första kvällen. Typ. Fast det var inte med mening. Seriöst. Vi kom snabbt därifrån. Killarna var inte tillräckligt snygga. Musiken inte särskilt bra. Och dem där lekarna gjorde nog oss också lite generade. Även om vi aldrig skulle erkänt det då. Så vi körde på det där med att det inte fanns några snygga killar. Och dålig musik. Och just det! En kompis blev sjuk. Och hamnade på sjukhus dagen efter. Men det är en helt annan historia. 

Jag minns faktiskt inte alltför mycket av den resan. Inte för att jag söp för mycket och därmed har minnesluckor. Nej nej. Jag lider av extremt dåligt minne. Seriöst. Visst drack vi. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men mitt minne sträcker sig inte långt bak i tiden. Bara fragment. Inte som tvåbarnsmorsan som har kusligt läskigt minne. Så när på datum, klockslag. Vad man hade på sig och massa smådetaljer. Det är typ hennes superkraft. Hon är inte helt mänsklig. 

Det jag dock minns från den resan var deras halloumitoast. Bakismaten som vi a l l t i d köpte med oss hem till hotellet varje natt. Den var helt magisk. Ja. Alltså minns jag den. Då vet man att den var ifrån en annan värld! Så god var den. Jag har nog än idag inte ätit nåt så gott. Sen så är ju i och för sig det mesta fett gudomligt gott kl 3 på morgonen efter en utekväll.

(null)


Av någon anledning så fick jag för mig att jag skulle laga en halloumitoast till mig och sambon  idag till frukost. Det blir ju inte ofta fyllekäk för min del längre så frukost fick vara en god anledning nog. Sambon har däremot hunnit med ett par donken vändor sedan dottern föddes. Men det är också helt andra historier.

(null)


Detta behöver du för 2 toast:

Ljust bröd, typ mjukare avlång fralla. Jag körde på vårt korvbröd som jag bakade två större frallor av.
1 halloumi
1 gul lök
1 halv Citron
Olivolja

Mackgrill / bordsgrill 
Eller stekpanna 

Hacka eller skiva löken. Stek den mjuk på mellanhög värme.

Lägg den stekta löken i en skål. Stek halloumin gyllenbrun.

Halvera brödet.
Lägg på osten. Droppa på saften från en liten halv citron över osten. På med löken. På med andra halvan av brödet och grilla i en mackgrill tills ytan blivit gyllenbrun och osten en aning med smält. 

Man kan även steka brödet i en stekpanna men då råder jag till att använda vanligt toastbröd och inte baguett eller fralla.

Färdigt att njutas! 

(null)
 
1 Pervin:

skriven

Fifan så gott det där såg ut! Här latas det ock köps mackor från konditoriet 😄👌

Svar: Men det är ju så gott! Och du har ju ett kondis som granne typ! ☺️
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Hahahaaa du har ju också superbra minne! Det är ju jag som inge kommer ihåg ett skvatt, förutom jellyshotsen i Västerhaninge 🙈😂

Svar: 😂😂😂
Sannas Kitchen Stories

3 Linda:

skriven

Hahahaaa du har ju också superbra minne! Det är ju jag som inge kommer ihåg ett skvatt, förutom jellyshotsen i Västerhaninge 🙈😂

4 Jenny:

skriven

Först och främst mackorna ser så jävla goda ut!!!😀 hahaha jag kommer ihåg massor från resan, 2 st hade gått vilse och satt på en trottoarkant i nån timme...tills dom såg att deras hotell var precis mitt emot dom 😂😂😂😂😂 blev inga hjärnkirurger av dessa tjejer, men det har gått hyfsat för dom iaf 😂😂😂❤❤❤❤

Svar: Jag orkar inte! Har ett svagt minne av det där jag med 😂😂😂😂 tur att jag inte blev hjärnkirurg. Jag som inte tål blod och allt. 😂❤️❤️❤️❤️
Sannas Kitchen Stories