Havregrynsgröt med jordnötssmör & banan

3 kommentarer
(null)


En råvara som jag verkligen inte kan ha slut på här hemma är havregryn. Har jag havregryn så kan jag alltid få ihop nåt roligt. Oavsett om det är att baka bröd, göra chokladbollar eller frukost. Det funkar för alla tillfällen. 

Efter att ha ätit over night oats i några mornar nu så blev jag helt plötsligt sugen på gammal hederlig havregrynsgröt. Lite värme på morgonen då det av någon anledning blivit jätte kallt hemma hos oss. Jag går runt och skruvar upp elementen hela tiden men så har vi visst en liten hustomte som går och skruvar ned dem igen. Tomten stavas 
d o t t e r n . Hon har fått dille på prylar som man kan skruva på. Knappa på. Vrida på. Det är hopplöst med ugnen. Så många gånger som jag bränt müslin eller brödet för att en viss liten Donna gått fram och maxat värmen den sekunden som jag tittade bort. Hon är hopplös. Hon har fått ett eget litet kök att leka med från morfarn. Men hur var det vi sa? Allt som är hennes är hennes och allt som är mitt är hennes. Detta inkluderar ju givetvis köket. Det stora. Kanske kommer bli en liten bagare av den där. Eller pyroman som anlägger köksbränder. 

I natt sov jag i dubbla par byxor, t- shirt och tjocktröja. Och ett par sockor på det. Råhett. Alltså inte varmt. För det var det allt annat än. Sambon var inte hemma. Han brukar annars fungera som ett litet element i sängen. Nu hade jag bara dottern som sparkades omkring och slängde av sig täcket. Mitt inkluderat. Så jag frös. Vaknade konstant av att det blev kallt. Och vaknade jag inte av kylan så var det dotterns pipiga gnäll. Hon måste ha haft en drös med mardrömmar i natt. Stackars liten. Stackars mig. Hela huvudet liksom ilar. Och jag är på helspänn. Även när jag är vaken. Som en jäkla scout. Alltid redo. Alltid beredd. På att släcka bränder alltså. 

Idag blev det därför en varm frukost. Till både mig och dottern. Gammal vanlig hederlig havregrynsgröt men såklart med en twist. En twist av jordnötssmör, banan och Mandelmjölk. Helt fantastiskt gott och mättande. Och varmt. Och energirikt. Precis vad jag behövde en morgon som denna.

(null)


1 portion:
1 dl havregryn
1 nypa salt
Knappt 2dl vatten
1 matsked jordnötssmör 
Blanda 

Värm i micron i ca 1 min. Håll koll. Rör om och värm sedan 1 min till. Rör om och ytterligare 1 min till. 

Toppa med banan och lite kokosflingor och en skvätt Mandelmjölk 

(null)

(null)

 
1 Pervin:

skriven

Ser gott ut 😍

Svar: Det är jätte gott! 😍
Sannas Kitchen Stories

2 Jenny:

skriven

Lilla hustomten full med bus 😂😍

3 Linda:

skriven

Lillchefen alltså, bästa tjejen 😍