Krämig korvpasta

Kommentera
(null)

Detta är nog första året på bra många år som jag kan minnas som vi inte firar påsk på landet. Eller nere i Jönköping hos min extra familj. Men i år höll vintern likt game of thrones, på att komma i månader tills den till slut kom som en käftsmäll. Efter julafton. Och vägrade gå. Typ. Så båten är fortfarande på land och stugan fortfarande vinterstängd. Det är lite synd faktiskt men med min pappas pågående flytt så känns det bäst att ta ett hem i taget innan vi våröppnar ett tredje.

Men eftersom det blir en påsk i stan så har motivationen för ett större firande liksom inte velat infinna sig. Att gömma påskägg går inte. Inte lika charmig att göra det på en asfalterad trottoar som vid en brygga i vassen. Om ägget inte hinner bli snott innan vi kommer fram det vill säga. Och lägenheten består av 3 rum. Ett barnsäkrat sådant. Finns inga gömmor som inte är fågel. Som är så pass högt att ungen inte skulle ha en chans att ena kunna springa på ägget. 
Inte heller lusten att laga massa mat vill infinna sig. Det är ju samma mat som vi nyss åt på julbordet typ. För visst känns det som om julen bara var för någon månad sen? Typ nyss. 

Det är helt galet hur vissa dagar, alltid dem jobbiga och påfrestande dagarna känns lika långa som veckor. Men sen går tiden så jäkla snabbt att man helt plötsligt har sommar. Igen. Jag som liksom precis börjat vänja mig vid att sommaren övergick till höst. Och behövde smälta snön som kom. Alltså jag behövde smälta det faktum att snön kom i år med. Men sen om jag kunnat smälta snö så hade jag absolut erbjudit mina tjänster alla dagar i veckan. Och framför allt till mig själv. Och vägen framför vagnen när man var ute och gick. 
Och nu är det alltså vår. Jag får inte ihop det. Det är som livet utanför våra fönster går i snabbspolning och tiden i hemmet går i slowmotion. Men bara jobbiga dagar. Såklart. För när man har roligt går tiden fortare. Sa han som även sa att ett gott skratt förlänger livet. Sån jäkla motsägelsefull jävel.

Hur som så kom vi överens om att bara plocka ut det som vi faktiskt är sugna på och gillar att äta från det traditionella påskbordet. Och resultatet blev en smörgåstårta. En rätt men med alla komponenter som vi önskar äta. Perfekt! Och det bästa är att jag kan tillaga det kvällen innan och låta den gotta till sig till påskafton. Och att jag på självaste dagen bara kan mysa runt och hänga med familjen istället för att stå i köket i timmar för att få allting klart i tid. 

En annan bonus är rester. Smörgåstårta smakar ju nästan ännu godare om möjligt, dagen efter. 

Men nu handlar inte det här inlägget om smörgåstårta. Det kommer imorgon. Men när du läser detta så kommer jag mest troligt stå i köket och laga den där tårtan. Eller tårtorna. För efterrätts tårta blir det ju också. Såklart. Jag tar alla chanser till att få baka en tårta. Men det här inlägget handlar inte om tårta heller. Utan om krämig korvpasta. 

Oj! Där blev det en vändning va? Men så blir det när man har framförhållning och försöker att vara effektiv. Och nu i all påskledigheten med ännu mer saker att hinna med så kommer mina organiserings skills till sitt esse. Och jag svamlar. Helt oorganiserat med 54 tankar och planeringar i skallen på en och samma gång. Och när man har sådana dagar så är den här rätten helt suverän att laga. Korvpastan alltså. Inget annat. För den är så smidig att laga. Man behöver inte ens tänka. Och ungarna älskar den. Så mycket att dem till och med äter ärtorna. Och majsen. Och det är ett bra betyg på att maten är riktigt god. 

(null)


Krämig korvpasta
Bullet prooved for picky eaters.
4 portioner

500 gram pasta, valfri jag tog hjulen men ta det ni har hemma. Men ha i åtanke att ju roligare pasta desto lättare är det att föda ungarna.

700 gram korv. Jag hade Rysk korv förvisso men falukorv eller någon smakrika korv så som chorizo skulle funka super.

150 gram ärtor, majs och paprika blandning.  Lite grönsaker bör man ju försöka peta i ungarna.

2 dl matlagningsgrädde 

Färskost, typ 2 matskedar.

Salt, svartpeppar och Vitlökspeppar.

Smör

(null)


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Glöm inte att hälla i olivolja och att vara generös med saltet. 

Skär korven i bitar och ta fram en 
kastrull och smält lite smör. 
Stek korven och släng i ärtblandningen och fräs på medelhög värme. 

Häll i grädden efter några minuter och koka upp. Smaka av och krydda efter smak och tycke. 

När pastan kokat klart, häll av vattnet och kasta ned pastan i korvsåsen. Häll i 2 matskedar färskost, rör om och servera på en gång. 

Supersmidigt, supersnabbt och superenkelt. Och även de mest kräsna småbarnen kommer tycka om den här krämiga korvrätten. 

(null)

(null)