Lördagsfrukost

4 kommentarer
(null)


Jag somnade på soffan i natt. Var smått förvirrad inför den märkliga känslan av att ha fått sova ostört flera timmar i streck. Ingen tå i näsan, liten hand som trasslat sig in i mitt hår. Eller sambon som snarkar. Man skulle nästan kunna säga att jag är utvilad. Om det inte vore för att ryggen känns stel. Vår soffa blir bara sämre och sämre med tiden. 

Sambon var sugen på hotellfrukost idag. Äggröra och bacon. Jag var sugen på blåbär. Till mina american pancakes. Det blev äggröra och bacon. Man kan ju tycka att sambon borde vara rätt leds på hotellfrukost. Men icke. 

Så jag ställde mig och slängde ihop både äggröra och stekte baconet. Och jag ska vara ärlig. Jag tycker inte om att steka bacon. Kombinationen av att prata i telefonen och steka bacon är som att låta sambon gå och handla en fredagskväll. Med jobbet i telefonen. Det är bäddat för katastrof. Jag satte igång brandlarmet. Så nu vet vi att det fungerar. Det är ju bra. 

Dottern älskade äggröran. Och baconet. Hon är sin far upp i dagen. För första gången någonsin så satt hon lugnt och stilla och åt som om det inte fanns någon morgondag. Så något rätt måste jag ha gjort i alla fall.

(null)


Detta behöver du för 3 personer:

6 st ägg
En skvätt grädde
En klick smör
Salt och peppar

2 paket bacon

Lite gräslök

Vispa ägg och grädde. Släng i en nypa salt och svartpeppar.

Släng en generös klick smör i stekpannan och låt det smälta på medelhög värme. 
Häll i äggsmeten och låt det stekas långsamt under omrörning. Sakta men säkert kommer äggsmeten att stelna och då är det viktigt att man hela tiden rör så det inte bränns eller fastnar i botten. 

Stek baconet. Ha inte på för hög värme. Och se till att fläkten är på. Kanske ett fönster. Var beredd på att brandvarnaren kan börja tjuta. Så för grannarnas skull, ge dig inte på detta en alltför tidig morgon. Om du inte bor som oss och tycker att det är på tiden att våra grannar får tillbaka lite för deras eviga trumpetspelande i tid och otid. 

Servera äggröran med lite hackad gräslök på. Givetvis från det där frusna lilla paketet. 

(null)


Nu måste jag skynda mig ned till mitt barndomshem för att rensa upp min barndom.  Snart flyttar pappa. Det ska inte mina gamla saker göra. Dags att gå igenom gamla skolböcker och se om studentmössan fortfarande passar. Kanske kan övertala sambon att hänga upp mitt gamla studentplakat. Ställa tjockis tvn i sovrummet. HA! Som om det skulle hända! Men det vore skoj att se hans nervösa min.

Ha en trevlig lördag allihopa! 
 
1 Jenny:

skriven

Vad roligt att rensa och rota bland gamla grejerna. Som när vi läste mina gamla dagböcker hahaha. Säg till vad du hittar för skoj 😍

Svar: Pratade nyss med sambon om det! Sparar man sånt? Just nu känner jag bara att vi ska kasta allt 🤔
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Ja åh va skoj att koll igenom all gamla grejer! Lycka till!

Svar: Jag känner mig gammal 🙈
Sannas Kitchen Stories

3 Jenny:

skriven

Jaaa du måste spara om du hittar gamla dagböcker, så himla kul för dottern att läsa sen haha 😂

Svar: Herre Gud nej. Det får hon absolut inte göra! Hahaha
Sannas Kitchen Stories

4 Anton :

skriven

Hej Sanna,
Rolig och bra blogg :)
Kram Anton

Svar: Tack Anton, vad kul att du gillar den! Kram kram
Sannas Kitchen Stories