Over night oats kokos

3 kommentarer
(null)


Jag var som sagt på bio igår. Promenaden ned till T banan var som tant Agda utan sin rullator. Jag kanske kan skylla på att det var halt ute. Men jag kan inte helt ignorera det faktum att det kändes som om mina ben liksom sprätte till för varje steg jag tog. Kroppen lätt framåtlutad. I en brant backe nedåt så hade jag kramp. Jag vet inte om det är tragiskt eller roligt att jag är totalt ovan att vara ute och gå utan barnvagnen? 

Det var dock helt fantastiskt med några timmar av lugn och ro. Fullständiga meningar. Givande konversationer. Och varmt kaffe. Filmen då? Den var fruktansvärt dålig. Jag kom på mig själv att fnysa rakt ut flera gånger. Försökte diskret dölja det bakom några hostningar. Men ju längre in på filmen som vi kom desto svårare blev det att sitta där obrydd. Och utan att rulla ögonen till bak i nacken.

Vilken film som vi såg? Fifty shades of greed. Då får du ta och skylla dig själv tänker du. Och vet du? Helt rätt. Men jag har fortfarande rätten att spy galla över filmen. Och varna alla som eventuellt funderar på att gå och se den. Gör det i n t e. 
Herre Gud så dålig film. Man kan ju lugnt säga att det inte var en jävel som var där för den fina handlingen direkt. Eller jo. Nu ljög jag. Det var nog en del. Men dem ingår i den betydligt yngre och naiva skaran. Dem där tjejerna som mammahjärtat bultar lite oroligt för. För man blir faktiskt det. Lite orolig. Det var sådana scener då jag faktiskt undrar om regissören glömt bort att komma in till jobbet den dagen och skådisarna fick agera fritt. De var så pinsamma att jag ville sätta upp skämselkudden i ansiktet och typ skrika rakt in i den. Eller om regissören rökt på bakom den sten han levt under de senaste åren och missat hela metoo rörelsen. Eller den alltmer högljudda kampen för kvinnors rättigheter. För jämställdhet. Lika värde. Och den eviga pågående kampen om att inte bli objektifierade. Sexobjekt. Jag skulle kunna fortsätta i det oändliga. Är det någon som sett den här filmen och ärligt kan säga att dem inte reagerat på hur filmen glamourfierar en psykiskt störd, dominerande, kontrollerande man? Som styr en kvinna som i sin tur ska spela lite trotsig? Man vill bara spy. Jag bara hoppas att den yngre publiken inte tror att det är charmigt med män eller kvinnor som är kontrollerande och dominanta. Att dem romantiserar ett läskigt beteende. Tjejer. Killar. En sjukligt svartsjuk, kontrollerande och dominant partner är inte romantiskt. Det är sjukt. Lägg benen på ryggen och spring. Sära inte på dem. 

Hallå, jag trodde vi hade kommit längre än så år 2018. Har inte metoo bankat in lite verklighetsförankring hos människor ? Lite vett? Har inte Emma Watsons välkända FN tal berört? Har vi inte kommit lite för långt för att sitta helt till oss i en mörk biosalong helt hänförda och förälskade i en dominant, kontrollerande och trasig ursäkt till man? Bara för att han är snygg? Rik? Om han inte var så bildskön då? Om han inte var så där snuskigt rik? Hade han varit lika tilltalande? Lika sexig? Eller hade det bara blivit äckligt då? News flash, det är redan äckligt som det är. 

Jag blev som ni kanske förstår fruktansvärt provocerad. Och förbannad. Och äcklad.  Man skulle kunna tro att jag kom hem med ett riktigt högt blodtryck. Men tvärtom. Det var riktigt lågt. Lite oroväckande lågt. Sambon har gått skaffat en blodtrycksmätare och ville att jag skulle testa den då jag inte kände mig hundra då jag kom hem. Utfallet var att jag typ borde ha varit avsvimmad. Den effekten hade alltså den ruttna filmen på mig. Jag blev så upprörd att jag fick kortslutning. Bokstavligt talat. 

Idag ska jag ta med dottern och åka för att träffa några kompisar för en playdate. Vilket kort och gott betyder att jag ska släppa lös dottern hemma hos sin gudmor medan jag mest troligt kommer mala om den där tragiska filmen vi såg kvällen innan och bälga i mig kaffe. 

Men innan det är dags att bege oss så blir det frukost i vanlig ordning. En väldigt sen sådan då dottern bestämde sig för att ge sin slitna mamma en sovmorgon. Det tackade jag ödmjukast för. 

Eftersom det enda jag fick i mig igår var bröd (Inte för att jag klagar. Absolut inte!) så tänkte jag kompensera det med att starta veckan lite nyttigare. För innan jag vet ordet så kommer det vara helg igen och jag kommer sitta där, tryckandes massa nybakat bröd. Och kaka. 

Dagens frukost blir over night oats kokos. Smidigt, snabbt och väldigt väldigt gott! 

(null)

(null)

Over night kokos, 1 portion

1 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 msk kokosflingor
1 nypa kardemumma 
1 nypa vaniljpulver 
Knappt 1 1/2 dl Mandelmjölk 

Blanda all ingredienser i en bunke och häll upp i ett glas, burk eller skål. In i kylen över natten. Eller åtminstone i 4 timmar. 

(null) 
1 Pervin:

skriven

Sära inte på dom!!!! 😂😂😂😂 orkar inte!!!! 😂😂😂😂
Så himla kul att ha er här ❤❤❤😍😍😍

2 Jenny:

skriven

Hahaha jag dööör så kul sära inte på dom 😂😂😂😂 älskar dina inlägg ❤❤❤😘😘😘😘

3 Linda:

skriven

Håller med till tusen! ❤️