Russin & mandelbröd

3 kommentarer
(null)


Det här med att äta frukost i soffan... kanske inte är sådär alltför genomtänkt alla gånger. 
Det här med att äta blåbär i soffan... när man är en liten skit. Kanske inte sådär jätte smart. 
Men hur skulle jag kunna veta att dottern skulle peta ut varenda blåbär från sin yogurt? Det är svårt att förutspå någonting innan dagens första kopp kaffe. Vars fem första klunkar inmundigades jävligt snabbt. Det var i ren självbevarelsedrift då jag i samma sekund ser hur dotterns blålila lilla hand lämnade ett lika blålila avtryck i den enda soffkudden som varit besparad på kladdiga fingrar. 

Utan våtservetter i sikte så var det bara att springa häcklöpning över leksaker och barngrinden i lägenheten för att sno åt mig det sista paketet i badrummet. Roffade åt mig galltvålen i bara farten. Tror jag aldrig tagit mig till badrummet och tillbaka så snabbt tidigare. Inte för att vi bor i ett slott eller så. Försök med en tvåa i Hägersten. Men tror ni inte att ungen lyckats ändå. Jag fann henne i sitt rum. Matandes dockor med blåbär. Blåbär som hon mirakulöst fått tag på. Igen. Vad är det för egenskaper ungen besitter? 

Det var bara att lyfta upp ungen i bara farten och hoppla över barngrinden igen och in i badrummet. Igen. Tvätta ungens händer. Tvätta ungens mun. Och notera att den rentvättade pyjamasen redan var rest in peperoni. Fläckig. Av b l å b ä r. Ger ungen en leksak att roa sig med. Hoppar över grinden. Smäller till foten. Mumlar barnförbjudna ord och springer mot hennes rum för att rädda dockorna från att gå samma öde som pyjamasen. Det såg ut som om Dexter varit i farten. Dock är dottern inte lika bra att plasta in rummet. Innan jag hinner roffa åt mig dockorna så hör jag. Jag hör. Duschen går igång. Mumlar några fler barnförbjudna ord, häller fort som fan lite galltvål där jag tror att fläckarna är i soffan och hoppar över den förbaskade barngrinden. Igen. Slår till foten. Igen. Biter ihop. In i badrummet. Med dockorna i högsta hugg. Och där står hon. Mitt livs kärlek. I duschen. Med pyjamasen på. 

Det var bara att resignera. Få av henne den blöta pyjamasen och låta henne duscha. Satte mig på toalettstolen och började gnugga bort blåbär från Askungen och Masha. Den sistnämnde så oroväckande läskig ut.

Sen. Sen var det bara att sätta en handuksinlindad dotter i soffan. Och börja gnugga fläckar. Dem går inte bort. Häller på lite mer galltvål och tänker att det ska få dras in i tyget lite. Gömmer fläckarna under en haklapp. Dottern går på haklappen och vill gärna peta i kletet. Tar bort ungen. Hennes fingrar rör sig snabbt mot galltvålskletet igen. Och så håller det på. 

Med dottern på höften bredde jag äntligen frukostmackan. Vid lunchtid. Typ. Frukosten blev i alla fall det nybakade brödet. Det tyckte jag att jag förtjänade. Russin och mandelbröd. Ett helt gudomligt bröd. Smakar nästan lite juligt. Men med tanke på det vita vinterlandskapet där ute så passar det rätt bra. 

Dottern tyckte bröder var minst lika gott som mig. För jag hann inte ens bred klart smörgåsen innan hon prompt skulle ha den. Såklart. Allt som är mitt är hennes.

Världens godaste russin & mandelbröd i bakmaskin

(null)

2 dl vatten
1 tsk salt
2 dl naturell yogurt
1 dl brödsirap
200gram vetemjöl
225gram rågmjöl
1.5 tsk torrjäst
1 msk brödkryddor 
40gram hackade skållade mandlar
40gram russin (ett litet barnpaket)

Häll allt i baktråget i den ordning som ingredienser är listade.

(null)


Välj storlek 750 gram
Program 5 eller ett som är för lite sötare bröd.
Välj även mjuk skorpa på brödet. 

(null)

Det här brödet är försvinnande gott! Ät det med smör och ost eller piffa till det med avokado, färskost och tomat. Är du sötsugen? Bred på lite jordnötssmör, skiva banan och strössla lite blåbär och du har en dessert på smörgåsen! Akta små klåfingriga händer bara. Och soffor.

(null)

(null)

 
1 Jenny:

skriven

Hoppla över grinden 😂😂😂 ni verkar haft en lika rogivande morgon som oss. Här var det hudkräm smetat på väääldigt många ställen. Till o med Zeus hade kräm i pälsen 😴 trevlig fredag på er! mackorna ser sjukt goda ut! ❤😘

Svar: Hoppla hoppla Hahaha jösses! Ja livet som småbarnsförälder! 👍🏻 zeus får i alla fall en väldigt len och glansig päls ! Det är ju mer än en själv. Alltså håret. Hinner inte ens med torrschampo . 😏
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Lillchefen 😂 Men tänk vilken bra träning med häcklöpning 👌

3 Pervin:

skriven

😂😂😂😂😂 vilken morgon 😂😂😂😍😍😍
Det där brödet vill jag ha!!!!!