Snabb kycklinggryta

3 kommentarer
(null)

Det här med effektivitet och att det ska gå snabbt när man lagar mat står högt i kurs då jag planerar för veckans veckomeny. Och att tidsbristen inte får tumma på smaken. Sen att veckomenyn alltid kör ihop sig och inget blir som planerat är mer standard än tillfällighet. Min hjärna vill sällan samarbeta och vara sugen på just den rätten där och då som planerat. Eller så lägger sig livet i. Tidsplaneringen. Men det får man bara leva med. Jag har i alla fall en riktlinje att utgå ifrån. Och det är baktanken som räknas. 

Så tillbaka till det där med att det ska gå snabbt. Och vara smidigt. Och gott. Vara relativt nyttigt och varierande.  

Jag tycker om grytor. Men grytor brukar ha en tendens att ta sin tid på spisen. Och jag prioriterar hellre längre playdates för dottern om dagarna än att behöva åka hem tidigt bara för att börja med middagen i tid. Jag gillar därför fuskgrytor. Ja fuskgrytor. Där delar av ingredienserna redan är färdiglagade så att man egentligen bara behöver blanda ihop allt. Laga till det lite snabbt. Låta smakerna koka ihop lite och sen redo att serveras. 

Vår kycklinggryta är en sådan fuskgryta.

Den är fantastiskt god, få ingredienser och går snabbt att tillaga. Till den serverar vi även bulgur. Dottern är på risrehab. Hon tycker om ris lite för mycket för vad som är nyttigt. Angående arsenik och så. Därav bulgur . Det är också gott. Mer bulgur åt folket!

(null)

Detta behöver du för 4 portioner:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré 
1 paprika, valfri färg. Kan uteslutas om man inte har det hemma.
250g champinjoner. Sån där färdig förpackning. Kan uteslutas om man inte har det hemma. Men man bör i alla fall ha antingen paprika eller champinjoner.
Grillad kyckling
Naturell olja
1 stort paket creme fraiche
1 tsk sambal oelek. Eller mer om man vill ha grytan starkare. 
Soya
Salt
Peppar

Bulgur

Plocka isär den grillade kycklingen och riv ned köttet i mindre bitar. Skinnet skall tas bort och inte användas.

Koka bulguren enligt anvisning på paketet.

Finhacka löken och vitlöken.
Stek i naturell olja på medelhög värme.

Skiva champinjonerna.
Skiva paprika.

Släng i champinjonerna och paprikan i stekpannan med löken. Höj värmen ett steg och fräs till grönsakerna lite.

Häll i kycklingen och rör om.

Efter ett par minuter så häller du i en matsked tomatpuré och vänta i någon minut.

Häll sedan i creme fraichen och 1 tsk sambal. Rör om och låt puttra  i några minuter.

Därefter häller du i en skvätt soya. Smakar av och sedan saltar och pepprar efter smak och tycke. Häller i ev. Lite mer sambal oelek om du vill hetta till det lite mer.

Servera med bulguren och en god sallad till om tidens finns för det. Annars får man ju i sig lite grönsaker i grytan. Med champinjonerna och paprikan menar jag. Och alla grönsaker räknas. 
(null)




 
1 Linda:

skriven

Risrehab, I hear you! Tänk om bulgur ändå kunde va lika gott som ris ☺️

2 Pervin:

skriven

Yummy 😍 Bulgur är alltid gott 😄

3 Jenny:

skriven

Risrehab 😁😁 😘