Sockerfri chokladglass

En kommentar
(null)


Nu under veckan som varit så har jag behandlat min stackars hals obegränsat med massa glass. Främst efter nattning men även under dagarna då halsen ömmat som värst och inget té eller halstabletter i världen kan få bort den där vidriga förkylningssmaken i munnen.  

Jag tillhör ju den skaran förälder som anser att man ska undvika socker i den mån det går så länge som möjligt när det kommer till ens små kids. Så att sitta och vräka i mig glass framför dottern var inte ett alternativ. Det hade jag heller inte hjärta för. Dessutom. Allt som är hennes är hennes. Allt som är mitt är hennes. Eller hur var det?  Skulle hon se mig äta nåt som såg riktigt gott ut så skulle självklart hon ta för givet att skålen var hennes. Finns ju en anledning till varför man smygäter nutella och godis i köket när ungen inte ser. 

Glassen tog dessutom slut väldigt snabbt här hemma. Och jag har inte varit utanför dörren på en vecka. Och hade inga planer på att ta mig ut för att köpa glass. Hur gott det än är. Så jag slog flugor i en smäll. Jag gjorde sockerfri glass som både jag och dottern kunde njuta av tillsammans. Supergott och jätte enkelt att göra. Aldrig förr har jag slängt i mig mängder av glass med gott samvete som den här veckan. 

(null)


1 liten portion passande en miniperson eller ett litet barn

1 banan, skuren i bitar med skalet på. Fryst i minst en timme.

1/2 msk kakao

1/2 msk kokosflingor

1/2 dl valfri mjölk

Ta bort skalet från bananen och släng i allt i en blender eller matberedare. Kör på medelstyrka. Skrapa ned från sidorna om det behövs. Kör lite till. Var noga med att passa då glassen smälter snabbt. 

Toppa med lite blåbär eller kokos. Eller strunta i det.  Njut! 

(null)

(null)


 
1 Linda:

skriven

Men gud vad gott! Det måste jag verkligen pröva!

Svar: Jaaaa testa!! Så jäkla gott!
Sannas Kitchen Stories