Världens godaste kladdkaka

En kommentar
(null)


En gång i tiden för inte allt för länge sedan så avskydde jag choklad som pesten. Medan mina kompisar hade sina egna kärleksrelationer med denna söta godsak så var mitt hat lika stort. Och ja, det var så stort. Så stort att jag tvingade mina kompisar att ha egna godisskålar så att deras choklad inte skulle förpesta mitt oskyldiga godis.  Detta grundade sig i en traumatisk magsjuka som barn vilket satte djupa spår. Ytterligare en händelse som vi inte ska gå in på. Medan choklad lindrade deras brustna hjärtan, stressen över tentan, stressen på jobbet, pmsen, jobbiga pojkvännen, hunden, katten, guldfisken, ja ni fattar. Så var min lösning alkohol. Nej, nu skojar jag. Kanske. Lite. Vi alla har väl varit där. Men nu handlar inte denna blogg om sånt så nu går vi inte den vägen. Min lösning var lakrits. Och surt. kombinationen. Och kladdkaka. Men, va? Säger ni. Du hatade ju choklad som pesten. Kladdkaka är ju choklad choklad choklad?! Men nej. Oj vad ni har missat! Jag har nämligen receptet på
Världens godaste kladdkaka. En ljus kladdkaka. Det ni! 

Redan här ser jag hur folk rusar åt olika håll och sållar sig till två olika led. För precis med så mycket annat här i livet så finns det alltid något av två, ibland tre som man har som preferens. Exempelvis, på Mc Donalds, då har vi dem som alltid beställer choklad milkshake, andra vanilj och den tredje parten som väljer jordgubb. Sen har vi en fjärde part som beställer lite olika beroende på tillfälle och vem dem är med. De människor som mest troligt lider av en identitetskris. De som inte vet vad dem tycker om eller vad dem borde tycka om . Oj oj oj, det i sig är en stor debatt i sig. Men som hör hemma i ett helt annat forum. Men förstår ni vad jag menar? Är ni en choklad eller vaniljmänniska? Det är som att välja mellan svart och vitt, inte sant? Sug på den karamellen. 

Det jag dock kan lova er är att den här kladdkakan kan få den mest chokladinbitne på fall. För vem har inte slickat rent sockerkakssmeten från bakbunken som barn (Vuxen)?
Och vet ni, man kan även om man prompt cravear choklad, hälla i lite kakao i smeten och vips, eller tadaa som min unge skulle säga, ha världens godaste choklad kladdkaka också. 

Det som är det bästa med det här receptet, om man nu kan tro att det kan bli så mycket bättre, är att det är få ingredienser, man använder en kastrull, alltså knappt någon disk alls! Och portionen är storlek mindre så man kan typ trycka i sig hela kakan utan sådär jätte dåligt samvete. Och vill man ha en stor jäkla kaka, ja då dubblar man receptet. Tripplar, kvadruplar. Ta fram en miniräknare, finns i varje mobil. Inte så komplicerat! 

Varsågoda! Testa och tacka mig sen! 

Om jag tycker om choklad idag? 
Japp. Något skitmärkligt som hände när jag blev gravid. Jag blev typ lobotomerade och det har likt min nyfunna kärlek till mat- och bakning etsat sig fast. Mest på min rumpa. 

Världens godaste kladdkaka, en liten kaka

(null)


Sätt ugnen på 200 grader.

1 ägg
60 g smör
Knappt 1 1/2 dl socker
Knappt 1 1/2 dl mjöl

En liten form, ca 15 cm i diameter. Kan vara en ugnsform. Behöver absolut inte vara med avtagbara kanter.

(null)


Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna någon minut. Ta en liten brödpensel och sno lite av smöret som du smörar formen med.
Rör ned ägget i kastrullen. Sen socker. Sist mjölet. 

Häll i smeten i den lilla formen och grädda i ugnen i ca 15 minuter. 

Kladdkakan kan till fördel serveras med lite lättvispad grädde. Toppar man med några hallon så kommer man undan med att servera en finare efterrätt.Smakar bra gör det också. Eller så väntar man ett slag och äter direkt ur ugnsformen. 

(null)

(null) 
1 Linda:

skriven

Mums! Måste provas även fast jag nog står i chokladledet ☺️

Svar: Du kommer ä l s k a den här kakan. 😋
Sannas Kitchen Stories