Veggi wednesday - vegetarisk tortellini!

3 kommentarer

(null)


Vilken härlig dag vi fick idag! Jag var sådär tropiskt varm och klibbig i mitt underställ och njöt av solens strålar. Nästan så att man kunde låtsas att man var utomlands där ett tag. Där i parken. Vid rutschkanan. Vid den frusna sandlådan. Nästan.

Jag och dottern mötte upp tvåbarnsmorsan och hennes söner i parken. Redo för att kolla getbebis och grilla korv. Men getbebisen verkar bara visas upp på röda dagar och parkgrillen tänds bara på lördagar. Var tredje vecka. Om det inte regnar. Och är över 5 grader. Typ. 
Det blev i alla fall ingen utomhusgrillning eller getbebis. Knappt några djur alls. Hästen i hagen galloperande snabbt iväg så snart han såg vårt lilla ekipage komma närmare. Vet inte om det var ungarnas upprymdhet som skrämde honom. Eller om det var synen av oss. Slitna småbarnsmorsorna. 

Även kaninerna drog öronen till sig och tryckte i ett hörn. Jag förstår dem. Strax innan vi kom så var det en hel förskoleklass som tryckt sig in i inhägnaden. Som sträckt sina ivriga små fingrar mot de små hårbollarna. Och härjat. Och skrikigt. Så vi tog ungarna och gick vidare. Man vill ju inte utsätta dem för ytterligare två vildingar. Som är värre en förskolegrupper tillsammans.

Någonting jag inte riktigt förstår när jag är i lekparker är samspelet mellan föräldrar. Jag tycker självklart att man ska vara artig mot varandra. Självklart fångar jag upp en unge på vift om jag ser en rymmare på väg mot en bilväg. Eller om mamman på andra sidan ropar på sin unge att komma men sitter i skiten och inte kan jaga. Typ flerbarnsmorsor. Såklart jag kan hjälpa till då. Men det här med att andra föräldrar ibland kan tro att man är någon form av lekledare. Till samtliga barn i parken. Bara för att man leker med sitt barn. Det förstår jag inte riktigt. Håll i er nu. För nu kommer den här morsan vara fördomsfull. Det förekommer främst när det kommer till andra pappor. Eller mor- och farföräldrar. Det är som om vissa pappor förlitar sig bättre på andra mammor än sig själva. Som om dem inte är helt säkra på vad man kan, får, bör och inte bör göra alla gånger. Så då tänker dem att vi gör som den där morsan. Hon kan sin sak. Mammor kan sin sak. Som om jag vet vad jag pysslar med alla gånger. Jeesus. Jag liksom wing it varje dag. Har varken något facit eller handbok. Sen innan folk blir som galna. Nej. Det gäller inte a l l a pappor. Herre Gud. Men när det har hänt. Så är det pappor. Eller äldre. 

Äldre kan jag kanske ha mer förståelse för. Inte lätt att vara barnvakt alla gånger. Klara av allt. Hinna med. Springa efter eller klättra. Men det kan vara snällt om man frågar en om man har lust att hjälpa barnbarnet att åka rutschkana och bäras upp i klätterställningen innan man får en snorig okänd unge i sin famn. Och medan sin egen unge springer iväg på egna äventyr. Jag skulle inte säga nej. Jag skulle bara se till att min unge är inom synfält. Gärna inom en bra räckvidd innan jag underhåller ditt barnbarn. 

Det är tur att jag har våtservetter. Och att jag kan springa ikapp en ett och ett halvåring. Och att jag kan multitaska. Och ett bra pokerface. Och helt ok kräkreflexer. Trots allt. För ena handen var nedkladdad av grönt äckligt snor när vi kom ned från den där rutschkanan. Jag klarar inte av snoriga barn. Knappt min egen. Jag förbrukade 67 våtservetter. Minst. Och skrubbade händerna i flera minuter när jag kom hem. Har fan inte ork att bli sjuk. Igen.

1 av 3 barn var i alla fall superchill idag. Han är 8 veckor. Drack lite mjölk och sov mest. Säkert en självbevarelsedrift då han vistas i dottern och stora L's närhet. Vissa djur spelar döda för att överleva farliga situationer. Lilla L sover igenom stormen och kaoset. Jag förstår honom. Jag hade också velat checka ut och kvarta lite när ungarna härjade som bäst. 

(null)

Idag såg jag det första riktiga vårtecknet. Blommor! Som den nyblivna bloggerskan och instagrammaren man blivit så måste detta givetvis dokumenteras. Med mobilen i högsta hugg flög jag ned på marken. På alla 4. Med rumpan högt i vädret. Och fotade dem tappra små, väldigt väldigt små, blommorna som kämpade sig upp i vårsolen. När jag fotade som bäst hör jag tvåbarnsmorsan förklara för min dotter som frågande ropar efter mig, att mamma ligger i gräset och fotar. Eller krälar. Nåt sånt. Med en underton av kvävt skratt. Och jag kom på mig själv. Jag har blivit en sån där . Kanske smått knäpp. Eller så kallar vi det för seriös blogg dedikation. 
Det är ju bra tur att jag och tvåbarnsmorsan går way back. Och att hon känner mig innan och utan. Så att lite markkrälande och blomfotande en kylig vårdag. Intill en husvägg. I våra gamla barndomstrakter inte skrämmer bort henne. 

(null)
Tappra små krakar!

(null)

I dag är det ju Veggi wednesday och nu när jag är back on track så betyder det att dagens middag är vegetarisk. Så jag slängde ihop en supergod middag på ca 15 minuter. Med tortellini och alla mina favoritingredienser. Pasta, spenat, tomat och olivolja. Och parmesan. Det kan ju bara inte bli fel. 

(null)

Vegetarisk tortellini med soltorkade tomater & spenat
4 personer

Du behöver 

2 paket färsk tortellini. Ricotta och soltorkade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram färsk spenat 
1 paket champinjoner eller 250 gram
1 paket coctailtomater
En halv burk soltorkade tomater
Parmesan
Salt & peppar
Olivolja

Koka tortellinin enligt anvisning på paketet. Glöm inte att hälla lite olivolja i vattnet och salta generöst.

Skiva med både löken, vitlöken och champinjonerna. Fräs i en skvätt olivolja.

Dela coctailtomaterna i halvor.
Skär soltorkade tomater i mindre bitar.

Häll av tortellinin.

Häll i spenaten i stekpannan och fräs med löken och champinjonerna. Vänta tills spenaten börja sjunka ihop och släng sedan i coctailtomaterna.

När tomaterna blivit varma så häller du i tortellinin i stekpannan och blandar ihop allt. Häll över soltorkade tomaterna samt lite av oljan från burken. Rör om försiktigt så inte tortellinin går sönder. 

(null)

Servera i en djupare tallrik för att få en liten italiensk touch på det hela och toppa med riven parmesan. 
Snabbaste middagen än så länge och så god att man tar en till portion. Värt att ha i åtanke om man ska laga till just 4 personer. Då kanske man ska ta lite extra av allt. 

(null)

 
1 Jenny:

skriven

Tappra små krakar hahaha. Det var sååå kul när du lägger dig på alla 4 tar fram mobilen och är riktigt nära blommorna o fotar 😂😂😂❤❤❤ tack för idag! Det var underbart kul ❤

Svar: Hahaha jag bjuder på det! Tack själv för idag ! Det gör vi om snart! ❤️❤️😘😘
Sannas Kitchen Stories

2 Pervin:

skriven

😂😂😂😂 härligt inlägg 👌
Längtar till våren 😍

Svar: Hahaha tack! 😘
Sannas Kitchen Stories

3 Linda:

skriven

Åh vad jag saknade er idag! Hoppas att vi kan vara med nästa gång! ❤️

Svar: Jaaa det måste ni! Nu får det vara slut på den här sjukperioden! ❤️
Sannas Kitchen Stories